Inspiratie Magazine Maart 2012Het nieuwste nummer van Inspiratie Magazine staat in het teken van nieuw leven. Ouders van drie grote gezinnen komen o.a. aan het woord. Waarom kregen zij tegen de stroom in vier kinderen of meer en hoe reageert hun omgeving daar op? Het nieuwste nummer van Inspiratie Magazine staat met een knipoog naar Pasen in het teken van nieuw leven. Onder anderen komen de ouders van drie grote gezinnen aan het woord. Waarom kregen zij tegen de stroom in vier kinderen of meer en hoe reageert hun omgeving daar op?

Inspiratie Magazine Maart 2012‘De auto blijkt een belangrijk punt van zorg voor anderen, want kun je zoveel kinderen wel vervoeren?’  En: ‘Als je twee kinderen hebt mag je af en toe klagen dat je het druk hebt, maar als je er zeven hebt niet, want daar heb je zelf voor gekozen…’

Kinderloos

Verder in Inspiratie Magazine een interview met een echtpaar dat geen kinderen kreeg. Hoe hebben ze dit verwerkt en was adoptie uiteindelijk een goed alternatief? Aansluitend zijn er vijf tips over hoe je om kunt gaan met kinderloosheid maar ook hoe je kunt reageren als iemand in je omgeving kinderloos blijft.

Peetouder gezocht m/v

Een oud katholiek gebruik is het vragen van peetouders bij de doop van je kind. In de praktijk blijken veel peetouders het peetouderschap vooral te zien als erebaantje, zonder weet te hebben van wat de Kerk idealiter van ze verwacht. Inspiratie Magazine zet ideaal en praktijk naast elkaar. Tenslotte komt ook de doop zelf voor het voetlicht: wat zegt de Bijbel hier ook weer over?
De nieuwe Inspiratie Magazine verschijnt rond vrijdag 30 maart.