Autoriteiten schatten dat er 6 miljoen mensen voor de paus zijn gekomenMiljoenen gelo­vigen hebben van­daag in de Filipijnse hoofd­stad Manilla aan de eucharis­tie­viering deel­genomen die door paus Franciscus werd gecele­breerd. “Dit is het grootste evene­ment in de pausen­geschiedenis”, aldus pater Federico Lombardi. Miljoenen gelovigen hebben vandaag in de Filipijnse hoofdstad Manilla aan de eucharistieviering deelgenomen die door paus Franciscus werd gecelebreerd. “Dit is het grootste evenement in de pausengeschiedenis”, aldus pater Federico Lombardi.

Over het exacte aantal deelnemers bestond enige tijd onduidelijkheid. Aanvankelijk waren er meldingen van 3 à 4 vier miljoen mensen, maar later hielden de autoriteiten in Manilla het toch op 6 miljoen.

Santo Niño

Autoriteiten schatten dat er 6 miljoen mensen voor de paus zijn gekomenDe mensenmassa was bijeengekomen in het Rizal Park (voorheen Luneta Park), gelegen aan de Baai van Manilla. De pausmobiel waarmee hij het terrein werd opgereden, leek op de lokale minibusjes. De paus droeg een goedkoop geel regenjasje, net als de meeste Filippijnen. Vandaag viert de Kerk van de Filippijnen het feest van Santo Niño de Cebú, een viering ter ere van een eeuwenoud miraculeus beeldje van het Kind Jezus in de Filipijnse stad Cebú.

“Aan het einde van mijn bezoek aan de Filipijnen beveel ik u aan bij Jezus, die onder ons kwam als een kind,” zei de paus in zijn homilie. “Moge de Santo Niño de Filipijnen blijven zegenen en moge hij de christenen van deze grote natie steunen in hun roeping om getuigen en missionarissen van het Evangelie te zijn, in Azië en in de hele wereld.”

(Kerknet)