Gratis trouwen!Voor alle echtparen die alleen burgerlijk zijn getrouwd heeft pastoor Andy Penne van Galmaarden een bijzonder aanbod: gratis trouwen in een eenvoudige plechtig­heid, opdat ook zij de rijkdom van het Huwelijks­sacrament kunnen ontvangen. Voor alle echtparen die alleen burgerlijk zijn getrouwd heeft pastoor Andy Penne van Galmaarden een bijzonder aanbod: gratis trouwen in een eenvoudige plechtigheid, opdat ook zij de rijkdom van het Huwelijkssacrament kunnen ontvangen.

Gratis trouwen!“Daarom wil ik vanaf hier een aanbod doen aan al onze echtparen die alleen burgerlijk getrouwd zijn en kerkelijk kunnen trouwen. Sommige echtparen zijn niet kerkelijk getrouwd omdat ze dachten dat het te duur was of omdat ze geen grote ceremonie wensten of omdat men er bewust voor koos alles klein en beperkt te houden.

Ik bied al die echtparen gratis dit grote Sacrament aan in een eenvoudige plechtigheid. Ik roep ze allemaal op: neem met mij contact op. We bereiden het voor. Met twee getuigen en met mij als kerkelijk getuige erbij dienen jullie elkaar het Sacrament van het Huwelijk toe en daarna mogen jullie bij mij op de pastorij nog een glas wijn komen drinken.

Ik reken op u die hier vanmorgen in de kerk bent, zeg dit voort aan allen die u kent en nog niet kerkelijk getrouwd zijn.”

Natuurlijk sprak pastoor Penne voor eigen parochie en kan hij niet alle echtparen uit de hele Benelux gratis trouwen, maar het is wel een prachtig initiatief dat navolging verdient!