Gouden Griffel - KinderboekenweekDe Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Kinderen van Amsterdam van Jan Paul Schutten. De auteur ontving de prijs aan het begin van de Kinderboekenweek die van 1 t/m 11 oktober duurt.
De Gouden Griffel, de jaarlijkse prijs voor het mooiste oorspronkelijk Nederlandstalige kinderboek, gaat naar Kinderen van Amsterdam van Jan Paul Schutten. De auteur ontving de prijs vanavond op Het Lyrisch Kinderboekenbal uit handen van Carolien Gehrels, wethouder van Cultuur van Amsterdam Wereldboekenstad.

Gouden Griffel - Kinderboekenweek De 54ste Kinderboekenweek heeft als thema poëzie. Tijdens de gehele Kinderboekenweek, van woensdag 1 t/m zaterdag 11 oktober, biedt hoofdsponsor NS jonge lezers gratis reizen met de trein aan op vertoon van het Kinderboekenweekgeschenk, Vlammen.

De feestelijkheden rond de uitreiking vonden plaats in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam in aanwezigheid van kinderboekauteurs, Griffel- en Penseelwinnaars, uitgevers, boekverkopers en bibliothecarissen, allen vergezeld van hun kinderen.

In dezelfde periode waarin de Kinderboekenweek valt, is er ook een christelijke Kinderboekenmaand.

www.kinderboekenweek.nl

www.christelijkekinderboeken.nl