Goedkope software via slim.nlWellicht niet bij iedereen bekend: voor het middelbaar onderwijs kun je heel goedkoop software aanschaffen via slim.nl. Veel gezinnen met schoolgaande kinderen komen voor de hoge kortingen in aanmerking. Wellicht niet bij iedereen bekend: voor het middelbaar onderwijs kun je heel goedkoop software aanschaffen via slim.nl. Veel gezinnen met schoolgaande kinderen komen voor de hoge kortingen in aanmerking.

Op de website valt te lezen:

“Bij Slim.nl bestel je eenvoudig en met hoge korting legale software, laptops, tijdschriften, boeken en allerlei computeraccessoires. Deze korting kan oplopen tot wel 90%.

Goedkope software via slim.nl Slim.nl is in 1995 opgericht en is een initiatief van SLBdiensten, de licentieorganisatie voor het middelbaar onderwijs die het gebruik van ICT faciliteert. Wij onderhouden nauwe contacten met onze leveranciers zodat altijd sprake is van de meest actuele versies van de media, maar wij leveren ook vaak oudere versies, wanneer deze niet meer in de ‘bakstenen’ winkel te krijgen zijn.

Slim.nl is er alleen voor iedereen die leert aan een VO-instelling of (V)MBO/ROC die een licentieovereenkomst heeft afgesloten bij SLBdiensten. Ook ouders, docenten en medewerkers kunnen software voor thuisgebruik bij ons bestellen.”

Voor alle gezinnen met een computer thuis is het dus verstandig na te gaan of je voldoet aan de voorwaarden van slim.nl. Dit kan heel eenvoudig op de website: druk op de knop "Nieuwe Klant?" en je kunt op basis van de naam van de school checken of je in aanmerking komt.

Bijvoorbeeld Microsoft Office 2010 Professional Plus kost in de winkel bijna € 500 terwijl je die bij slim.nl kunt legaal in het bezit kunt krijgen voor € 50. Maar ook antivirus-software en bij sommige scholen zelfs pakketten als Adobe Creative Suite 6 zijn voor een habbekrats verkrijgbaar.

Libre Office

Overigens bestaat er tegenwoordig ook zoiets als Libre Office – een compleet pakket met tekstverwerker, rekenblad, presentatieprogramma, tekenprogramma en database dat volledig gratis te downloaden is en tegenwoordig als volwaardig alternatief van Microsoft Office kan worden beschouwd. (Libre Office is een afsplitsing van het project Open Office dat ook nog bestaat maar nu eigendom is van Oracle; Libre Office heeft de beste papieren omdat veel ontwikkelaars daar naar zijn overgestapt)