Sint euro'sIn Huize Loenen woont nog één meisje met een diep geloof en vertrouwen in de Goedheilig man: Denise van zeven jaar. Haar ‘grote zussen’ Cecile en Chiara doen vol enthousiasme mee om het hele verhaal in stand te houden. Al was het maar dat Sinterklaas hen natuurlijk niet kan overslaan op pakjesavond. We vrezen echter dat dit waarschijnlijk het laatste jaar is dat we vol overtuiging sinterklaasliedjes brullen voor een open raam en de spanning op pakjesavond weer te snijden is totdat Zwarte Piet weer hard op de deur bonst en een zak cadeaus achterlaat. In Huize Loenen woont nog één meisje met een diep geloof en vertrouwen in de Goedheilig man: Denise van zeven jaar. Haar ‘grote zussen’ Cecile en Chiara doen vol enthousiasme mee om het hele verhaal in stand te houden. Al was het maar dat Sinterklaas hen natuurlijk niet kan overslaan op pakjesavond. We vrezen echter dat dit waarschijnlijk het laatste jaar is dat we vol overtuiging sinterklaasliedjes brullen voor een open raam en de spanning op pakjesavond weer te snijden is totdat Zwarte Piet weer hard op de deur bonst en een zak cadeaus achterlaat.

Sint euro'sElke avond kijken Denise en haar zusjes naar het Sinterklaasjournaal. Natuurlijk is het ook dit jaar weer bloedstollend spannend of er eigenlijk wel cadeaus komen op pakjesavond. Voor het geval u het grote nieuws gemist heeft: de stoomboot is stuk en dus mét cadeaus in Spanje blijven staan. Sint is aangekomen met een klein bootje zónder pakjes. “Wat jammer”, zei ik met een uitgestreken gezicht voor de TV, “maar goed, een jaartje alleen pepernoten is ook leuk. Het is gewoon fijn dat de Sint veilig en wel in ons land is aangekomen, toch?!” Nou, fouter kon niet: Denise was helemaal in paniek. “Maar ik wil zo graag een knuffelhondje mét riem, dat heb ik op mijn verlanglijstje gezet!!”, huilde ze.

Gelukkig werd ze snel getroost. Sint is namelijk niet van gisteren en heeft speciale sint-euro’s meegenomen op het kleine bootje. Daarmee kunnen de pieten in Nederland nieuwe cadeaus kopen. Maar ook dat ging helemaal mis bij de intocht in Roermond: die domme pieterbazen hadden de verkeerde zakken gepakt en sinterklaaseuro’s in plaats van pepernoten in de straten van Roermond uitgestrooid! Het mag duidelijk zijn dat de sint-stress bij ons thuis grote hoogten bereikt.

Cecile en Chiara doen er graag een schepje bovenop en importeren dit verhaal dan ook feilloos ons dagelijks leven in: “Mam, mag ik eens in je portemonnee kijken, misschien zit daar ook zo’n sint-euro in”, zegt Cecile. “Ja zegt Chiara, dan kunnen we die in onze schoen doen en zo krijgt sint z’n euro’s weer terug!”

Als Denise even uit de buurt is lobbyen Cecile en Chiara wat af bij hun ouders om te regelen dat we nog járen doorgaan met het hele Sinterklaassprookje. “Als Denise volgend jaar nu níet meer gelooft, doen we dan tóch nog pakjesavond?” smeken ze. “Nou, dat denk ik wel” zeg ik, want zelf vind ik het ook nog zo gezellig. “En het jaar daarna?” vraagt Chiara snel, die voelt dat ze nog voor járen chocoladeletters en cadeaus kan binnen harken. Dat beloof ik nog niet en zeg: “Zorg er maar voor dat de Sint nog maar lang en gelukkig in het hoofdje van Denise blijft zitten, dan zit je voorlopig gebeiteld”. Daar gaan ze voor. Op naar nog één echt sinterklaasfeest in 2013!

Brechje