Uur van Licht - 30000 waxinelichtjes op het Plein in Den HaagAfgelopen week was een bijzondere week die in het teken stond van het Leven. Zo werden in Den Haag 30.000 waxinelichtjes neergezet en is in de VS een president gekozen die veel prolife maatregelen heeft beloofd. Afgelopen week was een bijzondere week die in het teken stond van het Leven. Zo werden in Den Haag 30.000 waxinelichtjes neergezet en is in de VS een president gekozen die veel prolife maatregelen heeft beloofd.

De week van het leven, van 7 t/m 12 november, loopt alweer op z'n eind. In de aanloop naar deze week is maar liefst € 54.346 ingezameld via de website www.weekvanhetleven.nl  Met dat geld is een reclamecampagne gefinancierd, die op de site te zien is. In het spotje reageren  mensen die op straat ondervraagd worden geschokt wanneer ze horen dat in Nederland 1 op de 7 zwangerschappen eindigt in een abortus. Bovendien werd door de initiatiefnemers aandacht gevraagd aan de media, zoals bijvoorbeeld de open brief van Esmé Wiegman die ook in Katholiek Nieuwsblad verscheen: Abortus. Wat niemand je vertelt

Uur van Licht - 30000 waxinelichtjes op het Plein in Den HaagOp de dinsdag­avond plaatsten honderd vrouwen niet minder dan 30.000 elektrische waxinelichtjes op het Plein voor de Tweede Kamer. De SGP organiseerde dit ‘Uur van Licht’ voor en door vrouwen. De 30.000 lichtjes staan symbool voor de levens die in Nederland jaarlijks door een abortus worden beëindigd.

Een belangrijke boodschap die de campagne wil meegeven is dat abortus nooit de échte oplossing is en dat in een welvarend land als Nederland veel meer alternatieve mogelijkheden zouden moeten zijn zodat een moeder haar kindje niet hoeft te aborteren.

Nog meer goed nieuws voor het Leven was dat tegen (bijna) ieders verwachting in Donald Trump dinsdag (bij ons woensdag­morgen) de presidents­verkiezingen won in de Verenigde Staten. Wat er van terechtkomt, moeten we afwachten, maar Trump heeft beloofd de $ 500 miljoen overheids­steun aan Planned Parenthood te stoppen, prolife-rechters aan te stellen in het Hoog­gerechtshof en een meer pro-gezin beleid te voeren. De diverse Amerikaans prolife-organisaties zullen Trump zeker aan zijn beloftes herinneren.