Goede respons op dag voor onthoudingZo’n 500 tieners kwamen woensdag naar Capitol Hill in Washington (VS) om deel te nemen aan de Onthoudingsdag. Zij prezen er het positieve effect van opvoeding tot onthouding in hun leven aan.
Zo’n 500 tieners kwamen woensdag naar Capitol Hill in Washington (VS) om deel te nemen aan de Onthoudingsdag. Zij prezen er het positieve effect van opvoeding tot onthouding in hun leven aan.

Goede respons op dag voor onthoudingDe Nationale bond voor Opvoeding tot Onthouding in de VS (NAEA) heeft woensdag de jaarlijkse een Onthoudingsdag gesponsord op Capitol Hill in Washington, waaraan zo’n 500 tieners deelnamen. De diverse groepen tieners beschreven het positieve effect van opvoeding tot onthouding in hun leven en deden een oproep aan wetgevers en het Witte Huis om door te gaan met het financieel steunen van dergelijke programma’s.

De dag bestond ondermeer uit het bezoeken van Congress bureau’s en het deelnemen aan een workshop voor jongeren om onthouding aan te prijzen als de beste keuze. “Dit is de ultieme ‘Yes we can boodschap’,” zei een van de tieners die zich liet registreren als deelnemer. “Ik hoop dat onze stem gehoord wordt.”

Volgens Valerie Huber was het aantal deelnemers groter dan in vorige edities. “We weten dat de boodschap aankomt bij de tieners, maar deze respons overtreft onze verwachting en is een indicatie dat er bij de Amerikaanse jongeren, scholen en ouders veel sympathie bestaat voor deze levenshouding.”

De website van NAEA is www.abstinenceassociation.org (KN/CNA)