Met fietskaart en kompasKort voor zijn benoeming tot hulpbisschop schreef pastoor Mutsaerts uit Heeze het kinderboek God houdt van kinderen, waarbij hij zich liet inspireren door verhalen van schoolkinderen, misdienaars en voetballertjes uit zijn dorp. Met fietskaart en kompasKort voor zijn benoeming tot hulpbisschop schreef pastoor Mutsaerts uit Heeze het kinderboek God houdt van kinderen, waarbij hij zich liet inspireren door verhalen van schoolkinderen, misdienaars en voetballertjes uit zijn dorp.

 
"Kinderen verwonderen zich nog en hebben een fijn aanvoelingsvermogen (…). Telkens is er een link met een Bijbelverhaal", zo schrijft de auteur. In het titelverhaal ‘Met fietskaart en kompas’, vertelt de pastoor over zijn eigen fietsavontuur in Tilburg waar hij is geboren. Met school wilden ze naar de Efteling, wisten niet precies waar die lag, hadden geen kompas en raakten de weg kwijt. De Bijbelverwijzing aan het eind van dit verhaal gaat naar Johannes 14, 1-12: "Ik ben de weg, etc.".
 
Het boek bevat 168 pagina’s met voor iedere week een verhaal met kleurrijke illustraties van Lindy Damen. Bisschop Hurkmans beveelt het boek in zijn voorwoord aan voor gezinnen met kinderen, alsook voor andere opvoeders zoals opa’s en oma’s, leerkrachten en parochiële werkgroepen.

Het boek is voor € 14,95 te bestellen bij de boekhandel
onder ISBN 978 90 75717 95 2