Gezinsweekend Bisdom RoermondKatholieke gezinnen zijn van harte uitge­nodigd om in dit weekend samen het geloof te vieren, te bele­ven en te verdiepen. We zijn te gast in het schil­der­achtige klooster­dorp Steyl in het klooster van de Missie­zusters. Katholieke gezinnen zijn van harte uitgenodigd om in dit weekend samen het geloof te vieren, te beleven en te verdiepen. We zijn te gast in het schilderachtige kloosterdorp Steyl in het klooster van de Missiezusters.

Gezinsweekend Bisdom Roermond Hoe kunnen wij sterke mensen en sterke christenen worden? Hoe kunnen we onze kinderen vormen en door wie laten we ze vormen? In dit weekend staat ‘het kind’ en de opvoeding centraal.

Wat doe ik met de sterke en zwakke kanten in het karakter van mijn kind? Hoe kunnen we de deugden een plek geven in de opvoeding? Welke stappen zijn er zoal in de geloofsopvoeding?

Gastspreker Judith van Hoof praat met de ouders over het belang van seksuele opvoeding in het gezin.

Voor de kinderen en tieners zijn er, onder deskundige leiding, aparte programma’s rondom het thema. Ze zullen zich o.a. verdiepen in de heilige Tarcisius, in de deugden. Daarnaast zijn er gezamenlijke Eucharistievieringen, maaltijden, momenten voor het gehele gezin en voor de echtparen onderling.

WANNEER
Aankomst: Vrijdag 14 oktober 2016 tussen 17.00 en 17.30 uur.
Afsluiting: Zondag 16 oktober om 15.30 uur

WAAR
Steyl, Zustersstraat 20, 077-3764200 

VOOR WIE
Katholieke gezinnen 

KOSTEN
Richtprijs € 200,- per gezin
(werk. gem. kosten p. gezin € 300,-)

ORGANISATIE
Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond

INLEIDINGEN
Pastoor M. Otto, kapelaan L. Simons en Judith van Hoof

INFORMATIE
Myriam Rademaker
m.rademaker@bisdom-roermond.nl
www.bisdom-roermond.nl

OPGAVE
Vóór 1 oktober 2016