Gezinsweekend Bisdom RoermondAlle katholieke gezinnen zijn van harte uitge­no­digd om in dit week­end samen ons geloof te vieren, te beleven en te ver­diepen. We zijn voor de elfde keer te gast in het schil­der­achtige kloos­ter­dorp Steyl in het klooster van de Missie­zusters. Alle katholieke gezinnen zijn van harte uitgenodigd om in dit weekend samen ons geloof te vieren, te beleven en te verdiepen. We zijn voor de elfde keer te gast in het schilderachtige kloosterdorp Steyl in het klooster van de Missiezusters.

Missionair

Gezinsweekend Bisdom Roermond Christelijke gezinnen zijn missionaire gezinnen, die het geloof bewaren door er van te getuigen”, zei eens Paus Franciscus. Hoe kunnen wij als gezin dan getuigen van ons geloof in deze wereld? Wat wordt er van ons verwacht? Kunnen en mogen we als katholieke ouders ons geluid laten horen? Hoe kunnen ook kinderen en tieners vertellen over het geloof? Daarbij leren we onder andere van de getuigenissen van de heiligen en van martelaren van vroeger en nu.

Speciale gasten

Speciale gasten dit weekend zijn onze eigen bisschop Mgr. Frans Wiertz en journaliste Yvonne Koopman.Voor de kinderen zijn er, onder deskundige leiding, aparte programma’s rondom het thema. Ze worden in verschillende groepen ingedeeld. Er wordt o.a. geknutseld, gesport, gesproken, gebeden en gezongen. Daarnaast zijn er gezamenlijke heilige Missen, maaltijden, momenten voor het gehele gezin en voor de echtparen onderling.

Details

wanneer:   Aankomst vrijdag 16 oktober 2015 tussen 17.00 en 17.30 uur
Einde weekend zondag 18 oktober om 15.30 uur
waar:   Steyl, Zustersstraat 20
voor wie:   Katholieke gezinnen
kosten:   Richtprijs € 200 per gezin
(werkelijke gemiddelde kosten per gezin € 300)
organisatie:   Centrum voor Huwelijk en Gezin van het bisdom Roermond
inleidingen:   Yvonne Koopman, pastoor M. Otto en kapelaan L. Simons
meer info:   Bij Myriam Rademaker, m.rademaker@bisdom-roermond.nl
aanmelden:   Vóór 1 oktober 2015
Aanmeldformulier
flyer:   Gezinsweekend – Wees mijn getuigen

Notabene

Vanwege de groeiende belangstelling voor het Gezinsweekend is het indelen van de kamers steeds vaker een puzzel. Daarom vragen we vriendelijk om zo snel mogelijk aan te melden. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld en in het uiterste geval zou kunnen gelden: vol = vol.