Gezinsprogramma Radio Maria - Family RocksEen nieuw radio­programma zal vanaf maandag 5 september te beluis­teren zijn op Radio Maria, via AM 675 of via internet. Twee jonge moeders gaan het presen­teren en thema's behandelen rond het gezin.

Een nieuw radio­programma zal vanaf maandag 5 september te beluis­teren zijn op Radio Maria, via AM 675 of via internet. Twee jonge moeders gaan het presen­teren en thema's behandelen rond het gezin.

Sanne Gerrits

Gezinsprogramma Radio Maria - Family Rocks“Ik ben moeder van twee zoontjes, van vier en twee, en miste bij Radio Maria inbreng voor gezinnen. Er is heel veel aanbod voor ouderen, maar zeker ook behoefte aan een programma waarin je hoort hoe andere ouders dingen doen. Daar praat je over met buurvrouwen, maar die zijn meestal niet katholiek.” Sanne Gerrits (27) zit sinds enkele maanden in de redactie van Radio Maria. “De vacature was voor een volledige functie, maar ik heb toch gereageerd en heb de kans gekregen halftijds te werken.” Sanne is orthopedagoge en was al eerder actief in het schrijven van een blog op Katholiekgezin.nl.

Marjolein Lodewijckx

Van huis uit was zij niet gelovig, maar raakte als 11-jarige betrokken bij een bijbelclubje van de parochie. “Toen ik 18 was, heb ik me laten dopen.” Vanaf maandag 5 september presenteert zij met mijn nieuwe collega – en ook jonge moeder – Marjolein Lodewijckx wekelijks Family Rocks. “De naam zegt al wat het programma beoogt. Als gezin wil je gegrondvest zijn op de rots die Christus is, en tegelijkertijd een stevige – rostvaste – basis bieden voor de kinderen die bij je opgroeien. Daarnaast mag het ook gewoon erg leuk zijn een gezin te hebben en willen we een positieve boodschap brengen: Family Rocks!, Engels voor ‘Familie is geweldig!’ Hopelijk zal het programma hieraan in veel gezinnen een steentje bijdragen.”

Zendtijden

De uitzendtijden zijn bewust gekozen: “Om twee uur ’s middags voor de moeders van wie de kinderen op schoolzijn of hun middagdutje doen. En om 8 uur ’s avonds voor beide ouders, want dan liggen de kinderen op bed.” En voor wie een uitzending gemist heeft: “De programma zullen in de toekomst als mp3-bestand te downloaden zijn van de site.”

Thema's

De eerste thema’s liggen al vast: hoe voed je kinderen op met internet, een kijkje in het leven van een groot gezin, consuminderen met kinderen, en hoe kies ik een goede school uit voor mijn kind. “Het wordt telefonisch interactief, met ouders en deskundigen”, aldus Sanne. “Met de voeten op de grond en met een eigentijds, aansprekelijk jasje.” (KN/Ed Arons)

Uitzending Family Rocks

Vanaf maandag 5 september om 14.00 en 20.00 uur
Iedere maandag op AM 675 of via www.radiomaria.nl