Ruzie, en de kinderen dan

Ruzie, en de kinderen dan?Soms is het huis even te klein. Een fikse woor­den­wis­se­ling kan soms erg opluchten maar wat is de invloed op de kinderen? Moet je alles opkroppen tot de kinderen in bed liggen? Of ben je maar liever duidelijk naar elkaar want dan is het het eerste weer voorbij. Vijf tips voor ruzie.
Lees meer…

 

Omgaan met reclame

Ster reclame“Die wil ik ook zo graag” hoor ik steevast als de reclame voor de allerlekkerste koeken van kabouter Plop voorbijkomt. Wat moet je daar nou mee? Kinderen worden overspoeld door reclame. Ze zijn een mooie doelgroep omdat ze snel ergens voor warm lopen en de trucs niet altijd doorzien.
Lees meer…

 

Hoe krijg je dat allemaal af?

WasmandAls je een gezin met kinderen hebt dan vragen mensen soms: hoe krijg je dat allemaal af? Het is eigenlijk heel eenvoudig: plezier in wat je doet, altijd rustig blijven (lukt niet altijd hoor) en slim organiseren. Over dat laatste volgen hieronder een paar eenvoudige tips. Doe ermee wat je wilt!
Lees meer…

 

Vijf tips rond opa en oma

De inbreng van grootouders Het is geweldig en een grote verrijking als een gezin kan delen in het geheugen en de levenservaring die opa en oma inbrengen. De helpende hand van de (schoon)ouders als oppas of logeeradres is vaak onmisbaar. Maar hoe geef je ieder zijn eigen plaats, en wat mag je van elkaar verwachten. Vijf tips rond de plek van opa en oma in het gezin.
Lees meer…