Gezinsdag MoergestelProf. dr. Jan Derksen spreekt op een Gezinsdag over de hechtingsrelatie van kinderen en ouders en onder meer de invloed van de multimedia. De dag, waarop voor kinderen een apart programma is, wordt georganiseerd door Stichting SOKA – sociaal-culturele en kunstactiviteiten. Prof. dr. Jan Derksen spreekt op een Gezinsdag over de hechtingsrelatie van kinderen en ouders en onder meer de invloed van de multimedia. De dag, waarop voor kinderen een apart programma is, wordt georganiseerd door Stichting SOKA – sociaal-culturele en kunstactiviteiten.

Gezinsdag MoergestelJan Derksen is hoogleraar klinische psychologie en is verbonden aan de Radboud Universiteit van Nijmegen en de Vrije Universiteit van Brussel. Daarnaast werkt hij als praktiserend eerstelijnspsycholoog en psychotherapeut in een zelfstandige praktijk in Bemmel. Samen met zijn vrouw en collega Ankie Klein Herenbrink heeft hij drie dochters van 19, 17 en 16 jaar.

Hij gaat in zijn lezing dieper in op de hechtingsrelatie van kinderen en ouders, het belang van de hechting in onze complexe cultuur en samenleving, op de invloed van de multimedia, het belang van het mobieltje voor jongeren, de blootstelling van pubers en adolescenten aan alles wat het internet te bieden heeft. Seksualiteit, drugs en gedragsstoornissen komen aan bod. De invloed van wereldbeschouwingen en van de kerkelijke organisaties, multiculturele thematiek en integratie worden aangestipt.

Tijdens de discussie na afloop van de lezing kunnen allerlei opvoedingskwesties door de aanwezigen worden ingebracht.

Kinderen kunnen van 12 tot 16 uur deelnemen aan een gevarieerd programma. Voor de baby’s is er vanaf 11 uur aparte opvang.

De dag, die in Moergestel plaatsvindt, vangt aan om 10.30 uur met om 11 uur de gelegenheid de H. Mis bij te wonen.

Info: www.soka.nl