Gezinsdag bij MariaIn en rond de Maastrichtse Onze Lieve Vrouwebasiliek vindt op zondag 14 oktober een gezinsdag plaats voor alle gezinnen, ook eenoudergezinnen, met of zonder hun kinderen. In en rond de Maastrichtse Onze Lieve Vrouwebasiliek vindt op zondag 14 oktober een gezinsdag plaats voor alle gezinnen, ook eenoudergezinnen, met of zonder hun kinderen.

Gezinsdag bij MariaIn de basiliek van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming bevindt zich het genadebeeld van Onze Lieve Vrouw 'Sterre der Zee'. Het beeld dateert uit ca 1410 en is al sinds de 16e eeuw middelpunt van een vurige Mariaverering door gelovigen uit Maastricht en omgeving.

Moeder Maria

In de week van 10 oktober wordt het Feest van de Sterre der Zee gevierd. Omdat het jaarthema in bisdom Roermond ‘Gezin’ is en omdat Maria zelf moeder was hebben de Onze Lieve Vrouwebasiliek, het dekenaat Maastricht en het Centrum voor Huwelijk & Gezin van Bisdom Roermond het initiatief genomen een gezinsdag te organiseren. Het thema op deze dag os ‘Wat geef jij ze mee?’

Alle gezinnen (ook eenoudergezinnen), met of zonder hun kinderen zijn op deze dag van harte uitgenodigd in de Onze Lieve Vrouwebasiliek in Maastricht. Deelname is gratis.

Programma

11.30   Zondagsmis in de Onze Lieve Vrouwebasiliek (of in de eigen parochie) met als hoofdcelebrant mgr. E. de Jong
12.30 Familybrunch in de pandhof en de kruisgang van de Onze Lieve Vrouwebasiliek
13.30 Start diverse activiteiten voor het hele gezin
15.00 Afsluitende processie naar Maria Sterre der Zee met gezinszegen en cadeautje!
15.30 Iedereen weer naar huis

In verband met de praktische organisatie van de dag, vraagt de organisatie vooraf te laten weten met hoeveel personen en kinderen/tieners u komt. Voor info en aanmelden kunt u terecht bij mw. Rademaker, (0475) 38 68 92 (van maandag t/m woensdag tijdens kantooruren), chg@bisdom-roermond.nl.

Zie voor informatie over de basiliek van Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming, Sterre der Zee: www.sterre-der-zee.nl