Gezinsdag - Omdat je het waard bentEr komt weer een gezinsdag aan, op zondag 25 maart, met als thema 'Omdat je het waard bent'. De dag vindt deze keer plaats in de Paulusabdij te Oosterhout, waar we te gast zijn bij de gemeenschap Chemin Neuf. Er is gelijktijdig een dag voor alleenstaande ouders. En ook voor de kinderen zijn er eigen programma's. Gezinsdag - Omdat je het waard bent Er komt weer een gezinsdag aan, op zondag 25 maart 2012, met als thema 'Omdat je het waard bent'. De dag vindt deze keer plaats in de Paulusabdij te Oosterhout, waar we te gast zijn bij de gemeenschap Chemin Neuf. Er is gelijktijdig een dag voor alleenstaande ouders. En ook voor de kinderen zijn er eigen programma's.

Omdat je het waard bent

Wanneer vind JIJ te leven de moeite waard, wanneer vind JIJ jezelf de moeite waard? Wat of wie bepaalt eigenlijk diep van binnen of we onszelf de moeite waard vinden? Welke rol speelt de ander hierin, met name onze partner, en welke rol kunnen wij voor de ander hebben?
We zijn uniek en oneindig waardevol in Gods ogen maar voelen we ons ook zo? Weten we dat we bemind zijn om wie we zijn en kunnen we dit voelen en laten groeien in onszelf? Hoe kunnen we deze belangrijke bouwsteen in de Liefde voor elkaar en tot God meer tot bloei laten komen?

Mgr. Van den Hende, bisschop van bisdom Rotterdam en hoofdsspreker op de dag, wil hierover graag met ons in gesprek gaan.

Programma

10.00 uur   ontvangst/inschrijving met een lekker bakje koffie
10.05 uur   rondleiding door het prachtige klooster ( als je wil)
11.00 uur   eucharistieviering waarin Mgr J. van den Hende voor zal gaan
12.15 uur   lunchpauze
13.00 uur   inleiding en in gesprek over “de waardigheid van man en vrouw als bouwsteen van je relatie” door Mgr J. van den Hende
14.15 uur   workshops; 1”Spiritualiteit in het gezin” door Henk en Marie-Yvonne v.d. Oever; 2 “Wat w-aardig!?”door Yvonne Koopman en Lidwina Geurts
15.15 uur   koffie/theepauze
15.30 uur   tijd voor gebed en aanbidding in de kerk en/of wandeling
16.15 uur   presentatie en afsluiting met de kinderen
16.30 uur   gezellig napraten en wat drinken

Workshops

In de twee workshops wordt het thema uitgediept. Henk en Marie-Yvonne v.d. Oever gaan in op 'Spiritualiteit in het gezin' door te kijken naar: 'Ik en God', 'God, ik en mijn echtgeno(o)t(e)' en 'God, wij en de kinderen'.

In de workshop 'Wat w-aardig!?' komt het thema w-aardig informatief, creatief en actief aan bod. Nadruk komt te liggen op de vraag 'Ken jij je eigen gedrag?', of dat nu in het gezin is ten opzichte van je man/vrouw en kinderen, of elders. En dat alles op basis van het besef dat er 'Iemand' is die ons heel erg w-aardig vindt.

Alleenstaande ouders

Er is een eigen dagprogramma voor alleenstaande ouders met bezinning, ontmoeting en gezamenlijk gesprek. Zie www.katholiekgezin.nl/alleenstaandeouders

Kinderen en tieners

Voor de kinderen van 0 t/m 2 jaar is er crèche. Voor kinderen vanaf 3 jaar en ook voor tieners is er een apart programma met sport, spel, muziek, creativiteit en een stuk verdieping van het geloof. De tieners gaan op pad met een van de broeders van Sint-Jan.

Informatie en opgave gezinsdag

De gezinsdag wordt gehouden op zondag 25 maart 2012 van 10.00 uur tot 17.00 uur in Oosterhout(NB) in de prachtige Paulusabdij. Daar zijn we te gast bij gemeenschap Chemin Neuf. De kosten bedragen 15 euro per gezin.

Aanmelding vòòr 17 maart:

Na aanmelding ontvang je een bevestiging per mail met routebeschrijving.
Meer info: (0412) 48 45 81