Gezinsboek - Ons Dagelijks Brood - VeertigdagentijdVoor wie zich bezighoudt met geloofsopvoeding, verschijnt in februari het ‘Gezinsboek voor de veertig­dagentijd – Ons Dagelijks Brood’. Dit boek bevat voor iedere dag in de voorbereidingstijd voor Pasen een verhaal uit het leven van Jezus, om te lezen met kinderen van 4 tot 6 en 7 tot 12 jaar. Voor wie zich bezighoudt met geloofsopvoeding, verschijnt in februari het ‘Gezinsboek voor de veertig­dagentijd – Ons Dagelijks Brood’. Dit boek bevat voor iedere dag in de voorbereidingstijd voor Pasen een verhaal uit het leven van Jezus, om te lezen met kinderen van 4 tot 6 en 7 tot 12 jaar. Bij elk verhaal horen tekeningen in kleur, uitleg, en voor de volwassen lezers een bezinningstekstje. Het geheel vormt telkens een uitnodiging aan kinderen en volwassenen om samen in gesprek te gaan. Daardoor is het boek ook geschikt voor gebruik op school en bij kinderwoord­diensten in de kerk. Voorbeeldpagina’s en meer informatie zijn te vinden op www.dagelijksbrood.n l waar het boek ook besteld kan worden (14,95 euro excl. verzendkosten).

Gezinsboek - Ons Dagelijks Brood - Veertigdagentijd Deze uitgave is een initiatief van het IHGO (r.-k. Instituut voor Huwelijk, Gezin en Opvoeding). Schrijver van het boek is Michel Hagen, pastoor in Wassenaar. De illustraties zijn van Geert De Sutter en Davide Meindersma.

Het boek verschijnt als tweede deel in de reeks ‘Ons Dagelijks Brood’, die in 2006 van start ging met ‘Ons Dagelijks Brood – Advent/Kersttijd’. Doel van dit project is om ouders en andere geloofsopvoeders een praktisch hulpmiddel in handen te geven. Het unieke van ‘Ons Dagelijks Brood’ is het dagelijkse voorleesverhaal uit het evangelie. Veel kinderbijbels vertellen wel de bekendste bijbelverhalen, maar geven ouders geen houvast om stapsgewijs naar de grote christelijke feesten toe te leven. Kinderen willen graag iedere avond een voorleesverhaal, en in die behoefte voorziet ‘Ons Dagelijks Brood’. Zo kan het geloofsgesprek in het gezin op een natuurlijke manier op gang komen.

Nieuw bij dit tweede boek is de mogelijkheid om de zondagsverhalen gratis te downloaden, via de website www.dagelijksbrood.nl   Hiermee speelt het IHGO in op een veelgestelde vraag vanuit parochies die het eerste boek al gebruiken in hun kinderwoorddienst.

“Na het succes van het adventsboek hopen we dat dit vervolg gezinnen en parochies mag helpen om de veertigdagentijd bewust te beleven.”