Gezinsauto van het jaar 2010Met het schaam­rood op de kaken moeten we bekennen… we hebben hem gemist: de verkie­zing van de gezinsauto van het jaar 2010. Op 10 november kreeg de Toyoto Verso de fel­begeerde titel en hadden de Renault Grand Scénic en de VW Golf VI het nakijken. Met het schaamrood op de kaken moeten we bekennen… we hebben hem gemist: de verkiezing van de gezinsauto van het jaar 2010. Op 10 november kreeg de Toyoto Verso de felbegeerde titel en hadden de VW Golf VI en Renault Grand Scénic het nakijken.

Gezinsauto van het jaar 2010

De Gezinsauto van het Jaar-verkiezing is een initiatief van Jonge Gezinnen BV en de Kampioen, het ledenblad van de ANWB. Van begin augustus tot eind oktober kon er via de website www.gezinsautovanhetjaar.nl worden gestemd op de Toyota Verso, Renault Grand Scenic en Volkswagen Golf: de drie finalisten uit de voorrondes. Tijdens die voorrondes fungeerden de hoofdredacteuren van de organiserende publieksbladen als vakjury. Ze letten vooral op veiligheid, interieurruimte, toegankelijkheid van het interieur zowel voor kinderzitjes als voor kinderwagens, prijs-kwaliteitverhouding, rij-eigenschappen en comfort.

De Toyota, Renault en Volkswagen werden door de vakjury geroemd om zaken als de binnenruimte (Renault), het rijgemak (Volkswagen) en de praktische bruikbaarheid (Toyota). In totaal dongen acht kandidaten mee naar de prestigieuze titel. De rest van het deelnemersveld zag er als volgt uit: de Citroën C3 Picasso, Honda Insight, Kia Soul, Peugeot 3008 en Skoda Superb. De lezers van de organiserende bladen bepaalden uiteindelijk de winnaar en maakte door het uitbrengen van hun stem kans op mooie prijzen. Dit is de twaalfde keer dat de titel Gezinsauto van het Jaar wordt uitgereikt.

Kanttekening

Katholiekgezin wil wel een kanttekening plaatsen. Bij een gezinsautoverkiezing zou je toch ook auto’s verwachten met zeven zitplaatsen, al was het niet voor gezinsleden dan toch voor de uitwedstrijd van het jeugdvoetbal…

Galerij van gezinsauto’s

Hierbij roepen wij automobilisten op auto’s te nomineren voor een op te zetten galerij van gezinsauto’s. Natuurlijk verwachten we wel argumentatie en plus- en minpunten!

Geef je nominatie door via ons reactieformulier of per email aan info@katholiekgezin.nl

Audi Q7 dé ideale gezinsauto?
Audi Q7 dé ideale gezinsauto?