Citroën Berlingo - Gezinsauto van het jaar 2009De Citroën Berlingo is Gezins­auto van het Jaar 2009 en daar­mee de win­naar van deze pres­ti­gieuze ver­kiezing, die voor de elfde keer is georgani­seerd. De prijs werd 30 oktober op de Jonge Gezinnen Beurs in Utrecht uitgereikt aan Anouk van Vliet van Citroën Nederland. Citroën Berlingo - Gezinsauto van het jaar 2009De Citroën Berlingo is Gezinsauto van het Jaar 2009 en daarmee de winnaar van deze prestigieuze verkiezing, die dit jaar voor de elfde keer is georganiseerd.

De Peugeot 308 SW eindigde als tweede en de Volkswagen Golf Variant als derde. De prijs werd 30 oktober op de Jonge Gezinnen Beurs in Utrecht uitgereikt aan Anouk van Vliet van Citroën Nederland.

De winnaar is op democratische wijze en met een overduidelijke meerderheid aan stemmen gekozen door 15.000 bezoekers van de overkoepelende website www.gezinsautovanhetjaar.nl van de organiserende bladen Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien van Jonge Gezinnen, en van www.kampioen.nl van de ANWB.

Aan de verkiezing Gezinsauto van het Jaar 2009 werd deelgenomen door negen actuele gezinsauto’s. Dit waren (in alfabetische volgorde) de Citroën Berlingo, Dodge Journey, Ford Focus Wagon, Hyundai i30 CW, Kia cee’d Sporty Wagon, Peugeot 308 SW, Renault Kangoo, Skoda Fabia Combi en Volkswagen Golf Variant. Tijdens de eerste ronde van de verkiezing selecteerde een vakjury uit deze negen auto’s drie finalisten, die vervolgens de eindstrijd met elkaar zijn aangegaan. Het publiek kon vervolgens online stemmen op de Citroën, Peugeot of Volkswagen. De Gezinsauto van het Jaar is daarmee een echte publieksprijs. (AutoRai.nl)

Lineup - Gezinsauto van het jaar 2009