Vakantiehuis van De Gevonden GlimlachTerwijl Lourdes in het nieuws is vanwege de problemen met hoog water, ontvingen wij de tip voor gezinsaccomodatie in de Pyreneeën. Voor katholieke gezinnen die naar Lourdes willen een aanrader! Terwijl Lourdes in het nieuws is vanwege de problemen met hoog water, ontvingen wij de tip voor gezinsaccomodatie in de Pyreneeën. Voor katholieke gezinnen die naar Lourdes willen een aanrader!

Overstroming

Lourdesgrot onder waterHet is de tweede keer in acht maanden dat het Mariaheiligdom werd getroffen door overstroming. De grot en de bekende baden voor de pelgrims stonden na dagen van zware regenval in de Pyreneeën tot een meter hoog onder water. De hoger gelegen basiliek werd gesloten. Ook in de ondergrondse basiliek van St. Pius X, die duizenden mensen kan bevatten, kreeg met binnendringend water te maken omdat het pompsysteem overbelast was.

Intussen zijn enkele hoger gelegen gebouwen wel weer toegankelijk, maar het is waarschijnlijk dat een aantal kerken, gebedsruimten en gebouwen dit jaar gesloten zullen blijven. Omdat we aan het begin staan van het hoogseizoen, zal het bedevaartsoord een slecht seizoen tegemoet gaan. De bedevaartgrot is inmiddels weer open.

In deze zware tijd is het geliefde bedevaartsoord het meest gebaat bij zoveel mogelijk bedevaartgangers. Het uitstellen van een eventuele bedevaart naar Lourdes is begrijpelijk maar voor het bedevaartsoord geen goed idee.

De Gevonden Glimlach

Vakantiehuis De Gevonden GlimlachOp de website van De Gevonden Glimlach is uitgebreid informatie te vinden over deze accomodatie waar je als katholiek gezin uitstekend terecht kunt voor een mooie vakantie en een bedevaart naar Lourdes.

contactpersoon   Margo Fokker
 
adres Nederland   Pater van den Elsenstraat 4
5254 JJ Haarsteeg
 
tel. Nederland   + 31 73 689 50 86
tel. mobiel   + 31 628 88 76 35
tel. Frankrijk   + 33 964 45 50 59
 
e-mail   fokker.margo@planet.nl
website   www.degevondenglimlach.nl