Gezinnen verkondigen het evangelieKatholieke gezinnen die gevoed en doordrongen worden door het geloof zijn bij uitstek de mooiste verkondigers van het evangelie. Dat heeft paus Benedictus XVI onlangs gezegd.

Foto: AP  
Gezinnen verkondigen het evangelie
 

Katholieke gezinnen die gevoed en doordrongen worden door het geloof zijn bij uitstek de mooiste verkondigers van het evangelie. Dat heeft paus Benedictus XVI onlangs gezegd.

In een vraag-en-antwoordgesprek met 400 priesters uit de bisdommen nabij zijn vakantieplek, prees paus Benedictus XVI het voorbeeld dat katholieke gezinnen. “Christendom is geen gecompliceerd pakket van dogma’s, dat exclusief voor wetenschappers is om het te bestuderen, (…) maar het is juist iets heel simpels: God is, en God is nabij in Jezus Christus. God bij anderen brengen betekent boven alles, enerzijds, liefde en anderzijds hoop en geloof. Daarom is de beste getuigenis voor Christus in het dagelijks leven altijd het leven van ware christenen."

“Als we zien hoe gezinnen, gevoed door het geloof, in vreugde leven, anderen helpen, hun lijden in vreugde dragen, van God en hun naasten houden, dan zie ik hierin de mooist mogelijk verkondiging vandaag de dag. De aanwezigheid van God schijnt door in hen.” (Zenit)