Protest voor gezinswaarden in SpanjeDuizenden gezinnen uit diverse Europese landen hebben zondag 27 december, op het feest van de H. Familie, in Madrid gedemonstreerd tegen de aantasting van de waardigheid van het gezin. Het aartsbisdom Madrid en het Neocatechumenaat hebben deze manifestatie voor de derde maal georganiseerd. Protest voor gezinswaarden in Spanje (foto AP)Duizenden gezinnen uit diverse Europese landen hebben zondag 27 december, op het feest van de H. Familie, in Madrid gedemonstreerd tegen de aantasting van de waardigheid van het gezin. Het aartsbisdom Madrid en het Neocatechumenaat hebben deze manifestatie voor de derde maal georganiseerd.

Kardinaal Antonio Maria Rouco Varela, de aartsbisschop van Madrid, uitte kritiek op de Spaanse regering die echtscheiding heeft versoepeld, het homohuwelijk ingevoerd en de mogelijkheid voor abortus verruimd. In een videoboodschap riep paus Benedictus de deelnemers aan de manifestatie op "sereen en krachtig te getuigen voor het gezin op basis van het huwelijk tussen een man en een vrouw", omdat het gezin "zeer belangrijk is voor de toekomst van de mensheid".

Bij het bidden van het Angelus op dezelfde dag in Rome vroeg de paus om speciaal gebed voor Italiaanse gezinnen in de problemen. (KatholiekNederland – foto: AP)