Gezinnen op stap in BruggeEind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van het Gezin. De Gezinspastoraal van Bisdom Brugge en het IDGP dagen je uit om op die dag een gezin in de bloemetjes te zetten met een attentie, bezoekje, kaartje,…

Eind 1993 hebben de Verenigde Naties 15 mei uitgeroepen tot Internationale Dag van het Gezin. De Gezinspastoraal van Bisdom Brugge en het IDGP dagen je uit om op die dag een gezin in de bloemetjes te zetten met een attentie, bezoekje, kaartje,…

Gezinnen op stap in BruggeOp die dag – zondag 15 mei 2011 – trekken we in de namiddag met gezinnen de stad Brugge in voor een dynamisch programma. Er zal animatie zijn voor jong en oud en verschillende mogelijkheden om de stad eens van een andere kant te leren kennen! Zegt Tony Zenz je iets? De godshuisjes? Een 'zorgwandeling'? Ontmoeting met gezinnen? Het bisdom? Het Yot-project? Spelen in de stad? Een welzijnsschakel? En zoveel meer!

Er zijn verschillende routes; op elke route is er een inhoudelijk aanbod, animatie en kans tot ontmoeting en ontspanning.
Op elke route is een schat te ontdekken, een prijs te winnen!

Gezinnen met kinderen, grootouders, alleenstaande mama’s of papa’s… Welkom!
Er zijn geen opvang en aparte programma’s voor kinderen en jongeren. Zij blijven bij hun ouders. Kleine kindjes kunnen de wandeling meemaken in een buggy, oudere kinderen en jongeren kunnen mee stappen. De afstanden worden beperkt gehouden.

Praktisch:

  • Afspraak om 14.00 uur aan de voorkant van het station – einde ook daar om 17.00 uur
  • Parkeergelegenheid aan de voorkant van het station (volg ‘Parking Centrum Station’ – dagtarief € 2,50 of € 0,50 per uur – beperkte gratis parking aan de achterkant).
  • Meebrengen: gemakkelijke schoenen (of gewoon aandoen), drank en een vieruurtje
  • Kostprijs: € 2 per volwassene – kinderen/jongeren gratis
  • Inschrijving: graag een seintje tegen 5 mei 2011 bij Gezinspastoraal bisdom Brugge: e-mail: gezinspastoraal.brugge@skynet.be, tel. 050 74 56 30. Dat helpt ons bij de praktische organisatie.

Bij inschrijving kan je de mogelijke routes aanvragen en alvast intekenen voor een bepaalde route.

Dit is een initiatief van Gezinspastoraal bisdom Brugge en de Interdiocesane Dienst voor Gezinspastoraal (IDGP), in samenwerking met Encounter Vlaanderen, Gezinsgroepen, Gezinvolgeloven, Maria Kefas, MSC-lekenbeweging en Samen in Vreugde.

Tip:
Nodig een ander gezin uit om met jullie mee te komen! Jullie kunnen er samen een leuk dagje ‘Brugge’ van maken.