Colosseum (foto: Diliff)In de jaar­lijkse kruis­weg van Goede Vrijdag op 6 april met de paus in het Colos­seum in Rome staat dit jaar het gezin centraal. De kruis­weg anti­ci­peert op het gezins­congres, dat van 30 mei tot 3 juni in de Italiaanse stad Milaan plaatsheeft. In de jaarlijkse kruisweg van Goede Vrijdag op 6 april met de paus in het Colosseum in Rome staat dit jaar het gezin centraal. De kruisweg anticipeert op het gezinscongres, dat van 30 mei tot 3 juni in de Italiaanse stad Milaan plaatsheeft.

Colosseum (foto: Diliff)Bij wijze van uitzondering zijn de teksten dit jaar niet geschreven door een bisschop of een theoloog. Danilo en Anna Maria Zanzucchi, een Italiaanse koppel van de Focolarebeweging, verzorgden de meditaties voor de veertien kruiswegstaties.

Focalebeweging

De Focolarebeweging telt wereldwijd 150.000 leden, voornamelijk leken. In 1967 werden binnen de beweging de ‘Nieuwe Families’ gesticht. Koppels die lid zijn van de ‘Nieuwe Families’ vormen lokale groepjes die samenkomen om ervaringen te delen met betrekking tot de beleving van de spiritualiteit van de Focolarebeweging. Er worden tevens vormingsdagen georganiseerd voor verloofden en gezinnen met kinderen. (Rknieuws.net)