Emmanuel Kelly on X FactorOver de hele wereld zijn er op televisie talen­ten­jachten zoals X Factor. Soms komen daar bijzon­dere mensen naar voren die door hun achter­grond inspi­reren. Hierbij twee bijzon­dere video's met Emmanuel Kelly en Sung-Bong Choi. Over de hele wereld zijn er op televisie talentenjachten zoals X Factor. Soms komen daar bijzondere mensen naar voren die door hun achtergrond inspireren. Hierbij twee bijzondere video's met Emmanuel Kelly en Sung-Bong Choi.

X Factor

Emmanuel Kelly on X FactorDe 17-jarige Emmanuel Kelly is zo iemand. Wanneer hij bij zijn auditie voor de jury aantreedt, antwoordt hij op de vraag hoe oud hij is, dat hij dat niet precies weet. Hij vertelt hoe hij als baby door religieuzen is gevonden in een schoenendoos die was achtergelaten in een park in Bagdad, Irak, en opgenomen in een weeshuis. Daar blijkt hij zwaar gehandicapt. Zijn leven verandert wanneer de Australische Moïra Kelly zijn weeshuis binnenkomt. Moïra runt de Children First Foundation die zich ontfermt over kinderen als Emmanuel. Zij neemt hem en nog een ander Irakees jongetje mee naar Australië om hen daar medisch te laten behandelen voor hun handicaps. Emmanuel: “Onze moeder is uiteindelijk op ons beiden verliefd geworden en ons opgenomen in haar gezin. Mijn held is mijn moeder”, aldus een gelukkige Emmanuel. “Zij heeft mijn leven drastisch veranderd.” Hij zingt John Lennons ‘Imagine’, waarbij hij de microfoon vasthoudt tussen de stompjes van zijn armen.

Emmanuel Kelly The X Factor 2011 Auditions Emmanuel Kelly

Korea’s got Talent

Sung Bong Choi bij Korea's got TalentIn Korea’s got Talent is het de 22-jarige Sung-Bong Choi die indruk maakt. Een jurylid vraagt hem waarom er geen adres op zijn inschrijvingsformulier staat. Hij vertelt hoe hij als driejarige in een weeshuis terecht kwam en daar op vijfjarige leeftijd uit wegvluchtte. Tien jaar lang leeft hij op straat, zonder enige steun van anderen. Hij heeft nog steeds geen vaste verblijfplaats, maar heeft door staatsexamens een middelbare opleiding gevolgd. Hij zingt het themalied van de film ‘The Mission’. Zoek op ‘Sung Bong’ om zijn clip te zien. In de reacties op YouTube schrijft iemand: “Ik dacht dat ik problemen had, maar na het zien van deze jongeman denk ik daar nu anders over.” (EA)

Korea's Got Talent – Sung-bong Choi