Gebedswake voor het levenOp de vooravond van de advent, zaterdag 1 december, wordt in de kathedraal te Roer­mond een gebedswake voor het leven gehou­den. Op initiatief van paus Benedictus XVI wordt deze – net als in veel andere bis­dommen over de wereld – jaarlijks gehouden. De viering in Roermond begint om 20.30 uur. Op de vooravond van de advent, zaterdag 1 december, wordt in de kathedraal te Roermond een gebedswake voor het leven gehouden. Op initiatief van paus Benedictus XVI wordt deze – net als in veel andere bisdommen over de wereld – jaarlijks gehouden. De viering in Roermond begint om 20.30 uur.

Gebedswake voor het levenTijdens de viering worden de vespers en de rozenkrans gebeden en wordt het Allerheiligste ter aanbidding uitgesteld, om God te danken voor het geven van zin en waarde aan ieder menselijk leven, en om bescherming te vragen voor iedere mens die tot het leven hier en tot het eeuwig leven is geroepen.

“Wij zijn ons allen bewust van de grote waardigheid van het menselijk leven, maar ook van de gevaren die, vandaag de dag, dit leven bedreigen,” zegt hulpbisschop Everard de Jong, die de wake in Roermond leidt. “Van harte hoop ik dat velen, in eenheid met de Heilige Vader, deze avond in gebed willen samenkomen, opdat wij door dit gebed de genade en het licht van de Heer mogen ontvangen voor de bekering van de harten en een gezamenlijk getuigenis afleggen van een cultuur van het leven en van de liefde.”

Meer pro-life activiteiten

Een overzicht met pro-life activiteiten staat op de speciale pagina van Rkactiviteiten.nl: