Gebed voor wildebrassen“In de naam van de Vader, en de Zoon, en de Heigele Geest, amen”. Beginnen mijn zoontje en ik ons avondgebedje. We hebben eindelijk een manier om te bidden gevonden die bij ons zoontje past. Voorheen kon het nog al eens een crime zijn onze wildebras tot contemplatie te brengen, aangezien de laatste restjes energie er nog even uit gestoeid en gesprongen moesten worden. Nu hebben we eindelijk een ritueel gevonden, dat ons beiden tot tevredenheid stemt.

Gebed voor wildebrassen“In de naam van de Vader, en de Zoon, en de Heigele Geest, amen”. Beginnen mijn zoontje en ik ons avondgebedje. We hebben eindelijk een manier om te bidden gevonden die bij ons zoontje past. Voorheen kon het nog al eens een crime zijn onze wildebras tot contemplatie te brengen, aangezien de laatste restjes energie er nog even uit gestoeid en gesprongen moesten worden. Nu hebben we eindelijk een ritueel gevonden, dat ons beiden tot tevredenheid stemt.

Eerst komen de noodzakelijke handelingen:

Tandenpoetsen, plas doen en natuurlijk flink stoeien en springen. Nu mag het! Dus moedig ik hem aan nog eens hoger te springen (niet op het bed natuurlijk), nog een koprol te maken… Dan nog even voorlezen… En tenslotte gaan de gordijnen dicht (voor de sfeer) en moet meneer hups (compromisloos) in zijn bed liggen.

In de naam van de Vader, en de Zoon en de Heigele Geest… Onze lofprijzing begint. Alle restjes energie gooien we nu in de strijd om zo mooi (nouja…?) mogelijk te zingen voor Onze Lieve Heer. "JEEEEEEEzus, UUUU BEEEEEENT, HET LIIICHT IN ONS LEVEN…!!" Wat een enthousiasme! Zo zijn we allebei heel content met ons gebedsmoment en weet je wat? Na die uitbundige lofprijzing worden we vanzelf stil en bidden we kort in onze eigen woorden.

Mijn zoontje weet meestal nog niet goed wat hij wil zeggen, dus laat ik hem iets van mij na zeggen, zoals: "Jezus, kom in mijn hartje" of we bidden voor opa en oma of wie er dan ook gebed nodig heeft. We sluiten af met een weesgegroet, in liedjesvorm. Daarbij komt weer een enorm enthousiasme kijken. Wat een devotie…! En dan… het kruisteken. In de naam van de Vader, en de Zoon, en de Heigele Geest… We gillen zo hard we kunnen "AMEN!" en ik geef nog 1 stevige kietel en een kusje. Welterusten!

“Als u Mij aanroept en tot Mij bidt, zal Ik u verhoren.
Als u Mij zoekt, met heel uw hart zoekt, zult u Mij vinden,
dan laat Ik mij vinden – godsspraak van de HEER.”

Jeremia 29:12-14a