Sagrada Familia - BarcelonaOp diverse plaatsen in de wereld worden een initiatieven genomen van gebed voor de op handen zijnde buiten­gewone thematische bisschop­pen­synode voor het gezin, van 5 tot 19 oktober 2014. Het thema van de synode is “De pastorale uit­dagingen van het gezin in het kader van evangeli­satie” Op diverse plaatsen in de wereld worden een initiatieven genomen van gebed voor de op handen zijnde buiten­gewone thematische bisschoppen­synode voor het gezin, van 5 tot 19 oktober 2014. Het thema van de synode is “De pastorale uit­dagingen van het gezin in het kader van evangeli­satie”

Sagrada Familia - BarcelonaOp zondag 22 december zal aarts­bisschop Vincenzo Paglia de Heilige Mis celebreren in de basiliek van de “Sagrada Familia” in Barcelona en op zondag 29 december, feest van de Heilige Familie, zal de secretaris-generaal van de synode, bisschop Lorenzo Baldisseri de mis vieren in de Basiliek van de Aankon­diging in Nazareth, steeds met de synode als gebeds­intentie.

Ook op 29 december zal in het heiligdom van het ‘Heilig Huis van Loreto’ de pauselijke afge­vaar­digde aarts­bisschop Giovanni Tonucci zal mis vieren met dezelfde intentie. Tenslotte zal paus Franciscus op die dag ook tijdens het Angelus-gebed een speciaal gebed voor het gezin bidden dat hij heeft samengesteld en zullen de basilieken van Loreto en Nazareth via een live televisie met het Vaticaan verbonden zijn. (VIS / Rknieuws.net)