National Day of Remembrance for Aborted ChildrenIn de Verenigde Staten is het zaterdag 10 september (2e zaterdag in september) nationale herdenkingsdag voor geaborteerde kinderen. Herdenkingen zullen worden gehouden op 145 locaties, veelal op begraafplaatsen. In de Verenigde Staten is het zaterdag 10 september (2e zaterdag in september) nationale herdenkingsdag voor geaborteerde kinderen. Herdenkingen zullen worden gehouden op 145 locaties, veelal op begraafplaatsen.

Sinds de legalisering van abortus in de Verenigde Staten zijn bijna 60 miljoen kinderen vermoord in abortus.

National Day of Remembrance for Aborted Children

The Pro-Life Action League, Citizens for a Pro-Life Society en Priests for Life coördineren de jaarlijkse herdenking om het bewustzijn te vergroten dat elke abortus leidt tot de dood van een onschuldig kind en om deze ongeboren jongens en meisjes te herdenken.

Speciale sprekers zijn Alveda King, pro-life activist en nicht van Martin Luther King Jr. en Sandra Merritt, undercover journalist die met David Daleiden heeft samengewerkt om de betrokkenheid van Planned Parenthood bij de handel in baby-onderdelen heeft aangetoond. Ook zal Walter Hoye, die in de gevangenis heeft gezeten voor het uitdelen van prolife materiaal buiten een abortusfaciliteit, en een aantal katholieke bisschoppen spreken.

Locaties en tijden zijn beschikbaar op de speciale website: