GameFAQ - TrideoVoor veel kinderen en tieners betekent de vakantie maar één ding: tijd om te gamen! Elke dag, de hele dag lang. Ouders en opvoeders zijn vaak wat minder enthousiast over video games. Voor veel kinderen en tieners betekent de vakantie maar één ding: tijd om te gamen! Elke dag, de hele dag lang. Ouders en opvoeders zijn vaak wat minder enthousiast over video games.

Op de nieuwe videowebsite van Roderick Vonhögen, Trideo.com, staat een filmpje met Nederlandse ondertiteling met antwoorden op veelgestelde vragen over video games.

GameFAQ - TrideoWat moet je denken over al dat geweld in sommige spellen? Leidt gaming niet tot geïsoleerd gedrag? Hoe gezond kan het zijn om uren achter elkaar achter een scherm te zitten spelen?

Roderick Vonhögen is katholiek priester, maar speelt ook video games vanaf zijn jeugd. In deze documentaire spreekt hij met gamers, game makers en deskundigen om ouders en opvoeders te helpen om de wereld van het videospel beter te begrijpen.

Deze documentaire kan gebruikt worden om het gesprek rond video games op gang te brengen in het gezin, op scholen, in kerken of in jongerengroepen.

Deze documentaire werd mogelijk gemaakt door de steun van Patreon donateurs. Donateurs kunnen de documentaire in hoge kwaliteit downloaden voor eigen gebruik.

De documentaire is in het Nederlands ondertiteld; klik op het ‘cc’ knopje om de ondertiteling aan en uit te zetten.