#FreeSpeechBusDrie organisaties voor het gezin in de Verenigde Staten hebben gezamenlijk een nieuw project gestart: de #FreeSpeechBus. Om tegengas te geven tegen de genderideologie maken ze een tour met een speciale campagnebus. Drie organisaties voor het gezin in de Verenigde Staten hebben gezamenlijk een nieuw project gestart: de #FreeSpeechBus. Om tegengas te geven tegen de genderideologie maken ze een tour met een speciale campagnebus.

Op de flinke touringcar staat prominent:

It’s biology:
Boys are boys… and always will be.
Girls are girls… and always will be.
You can’t change sex. Respect all.
Het is biologie:
Jongens zijn jongens… en dat zullen ze altijd zijn.
Meisjes zijn meisjes… en dat zullen ze altijd zijn.
Je kunt sekse niet veranderen. Respecteer allen.

#FreeSpeechBus

Tevens staan er op de bus plaatjes van een jongen en een meisje met de veelzeggende XX en XY symbolen. XX staat voor het vrouwelijke geslacht, XY staat voor het mannelijke geslacht. Noch met medicatie noch met operaties kan dit kenmerk veranderd worden.

Spanje

Het idee voor de bus komt uit Spanje, waar in februari een bus rondreed met de minder subtiele tekst “Jongens hebben penissen. Meisjes hebben vagina’s. Laat u niet misleiden.” Deze bus werd uiteindelijk verboden vanwege een wet die reclame-uitingen op privé-voertuigen inperkt.

Organisaties

Het project wordt gedragen door de National Organisation for Marriage (NOM), de International Organisation for the Family (IOF) en de van allelei petities bekende organisatie CitizenGO. Deze organisaties maken zich sterk voor het huwelijk van één man en één vrouw en het gezin. Omdat ze echter steeds meer hinder ondervinden bij het uitdragen van hun visie op het huwelijk en het gezin, hebben ze de bus de naam en tevens hashtag #FreeSpeechBus gegeven.

Doel

Doel van het project is het bijdragen aan het debat over sekse en gender door de stelling te promoten dat gender bepaald wordt door biologie i.p.v. door emotie en gevoel en op te roepen de vrijheid van meningsuiting te respecteren zonder dat mensen bang hoeven te zijn voor vernedering, intimidatie, bedreiging of vergelding.

Ignacio Arsuaga, president of CitizenGO, legt uit: “Voorstanders van de genderideologie weigeren te debatteren over (het ontbreken van) een wetenschappelijke basis en kiezen ervoor tegenstanders persoonlijk fel aan te vallen.” “Een recent wetenschappelijk rapport van de Johns Hopkins University heeft geen wetenschapplijke basis bestaat voor het idee dat iemand in het verkeerde lichaam gevangen kan zitten en dat iedereen die gevoelens van geslachts-verwarring ervaart dit zal ontgroeien tegen de tijd dat de pubertijd zich aandient. Toch hebben LGBT-activisten hun genderagenda aan scholen opgedrongen dat de kinderen leert dat ze hun eigen geslacht kunnen kiezen. Wij zijn het eens met de paus: dit is verschrikkelijk.”

Grand Tour

Tijdens een persconferentie op donderdag 23 maart wordt bekendgemaakt dat de bus een tour door de Verenigde Staten gaat houden, te beginnen in New York, bij het gebouw van de Verenigde Naties en Trump Tower. Verder is al bekend dat de bus zal stoppen in New Haven, op de campus van Yale University, Boston, Philadelphia en Washington DC.

Genderideologie

De genderideologie, waar we op deze website al vaker over geschreven hebben, is een gevaarlijke tendens waarmee het huwelijk van één man en één vrouw steeds meer onder druk komt te staan. Paus Franciscus, een krachtige tegenstander van de genderideologie, beschrijft het als een gevaarlijk element van de globale strijd om het huwelijk – Gods’ mooiste creatie – te vernietigen. Dat de mens is geschapen als beeld van God wordt door de genderideologie ontkent. Kardinaal Wim Eijk heeft herhaaldelijk gepleit voor een encycliek over sekse en gender.