26 mei - La Manif Pour TousVandaag heeft de Franse senaat ingestemd met de invoering van het ‘homohuwelijk’ en het toekennen van adoptierechten aan homoseksuele stellen. Tegelijkertijd bracht een organisatie het nieuws naar buiten dat bijna 15.000 burgemeester zullen weigeren ‘homohuwelijken te sluiten’. Vandaag heeft de Franse senaat ingestemd met de invoering van het ‘homohuwelijk’ en het toekennen van adoptierechten aan homoseksuele stellen. Tegelijkertijd bracht een organisatie het nieuws naar buiten dat bijna 15.000 burgemeester zullen weigeren ‘homohuwelijken te sluiten’.

26 mei - La Manif Pour TousMet de instemming van de senaat is het ‘homohuwelijk’ weer een belangrijke stap dichterbij gekomen ondanks de massale protesten op 13 januari en 24 maart van organisatie La Manif Pour Tous, die tegen herdefiniereing van het huwelijk is.

Vooringenomen media

Overigens laten Nederlandse media zich nu wel erg opzichtig van hun vooringenomen kant zien. Nu.nl meldt vandaag: “zowel voor- als tegenstanders gingen de laatste weken massaal de straat op” om vervolgens de 5000 demonstranten te noemen die tegen geweld tegen homo's demonstreerden en daarna de 300.000 tot 1.400.000 te noemen van La Manif Pour Tous van 24 maart.

15.000 Burgemeesters

Maires Pour l’EnfanceTegelijkertijd meldt de organisatie Burgemeesters voor kinderen dat ongeveer 14.900 burgemeesters geen ‘homohuwelijken’ zullen voltrekken. Ruim 20.000 burgemeesters en assistent-burgemeesters hebben een petitie getekend van deze strekking:

“Ik ben tegen het wetsvoorstel dat het huwelijk en de adoptie van kinderen door twee mensen van gelijk geslacht.”

Een peiling door de Franse opiniepeiler IFOP toont aan dat 52% van alle burgemeesters in Frankrijk tegen het wetsvoorstel is.

Zondag 26 mei weer een demonstratie

Voor zondag 26 mei is er door La Manif Pour Tous weer een demonstratie aangekondigd in Parijs.