Frankrijk telt meeste geboortesHet afgelopen jaar hebben Françaises ten opzichte van andere Europese vrouwen de meeste kinderen gebaard. In 2008 werden in Frankrijk ruim 800.000 kinderen geboren. Dat komt gemiddeld op 2,02 kind per vrouw. Frankrijk telt meeste geboortesHet afgelopen jaar hebben Françaises ten opzichte van andere Europese vrouwen de meeste kinderen gebaard. In 2008 werden in Frankrijk ruim 800.000 kinderen geboren. Dat komt gemiddeld op 2,02 kind per vrouw.

Het gemiddelde in Europa is 1,54 kind per vrouw. Nederland zit daar iets boven met 1,7 kind per vrouw. Duitsland en Spanje doen het slechter met 1,3 kind per vrouw. Dat is ver onder het vervangingscijfer – het aantal geboorten dat nodig is om een stabiele bevolkingsomvang te handhaven – dat in Nederland 2,1 kinderen per vrouw bedraagt.

Het hogere gemiddelde in Frankrijk wordt bewerkstelligd door hoge kindertoeslagen, goede kinderopvang en een lange traditie van gezinspolitiek, meldt De Pers. Frankrijk voert al lange tijd een actief gezinsbeleid, waardoor wordt getracht de bevolking op peil te houden, dit in tegenstelling tot landen als Duitsland en Italië.