Kinderen bidden voor kinderenDe aftrap van het project ‘Kinderen bidden voor kinderen’ heeft zaterdag 3 oktober in het Sint-Jans­centrum en de Sint-Jans­­kathe­draal van ‘s-Hertogen­bosch plaats­gevonden. Een paar foto’s.
De aftrap van het project ‘Kinderen bidden voor kinderen’ heeft zaterdag 3 oktober in het Sint-Jans­centrum en de Sint-Jans­­kathe­draal van ‘s-Hertogen­bosch plaats­gevonden. Een paar foto’s.

Foto’s: Wim Koopman / iMoose.nl  


Klik op de fotopresentatie voor grotere foto’s in een nieuw scherm.

Het project ‘Kinderen bidden voor kinderen’ nodigt kinderen uit voor een ziek kind in hun omgeving te bidden. De eerste bijeenkomst vond plaats in ’s Hertogenbosch waar de Mariakapel van de Sint-Janskathedraal vol met kinderen zat. Gezamenlijk baden zij (gedeelten van de) rozenkrans en zongen zij, onder leiding van de KISI-kids, enkele liederen. Vooraf hadden de kinderen in het Sint-Janscentrum, waar o.a. de priesteropleiding van het bisdom is gevestigd, kaarten gemaakt voor zieke kinderen. De meesten van hen liggen in het ziekenhuis.

Ieder kind kreeg daarbij de naam van het kind voor wie hij of zij deze maand zal bidden. Want het blijft niet bij deze ene samenkomst. Het idee is dat de aanwezige kinderen de rest van de maand thuis elke dag in ieder geval 1 Weesgegroetje bidden. Op een mooie tekening van een rozenkrans kunnen ze elke dag een kraal inkleuren. De overige zaterdagen van de maand vindt er steeds in een andere kerk in Den Bosch een rozenkransgebed plaats. Alle kinderen zijn daarbij weer welkom. De zieke kinderen ontvangen een dezer dagen hun kaart waarop staat wie deze hele maand voor hem/haar zal bidden.

Zie ook

www.rkactiviteiten.nl/kinderenbiddenvoorkinderen
Aankondiging 3 oktober in de Sint-Jan