Flexwerk ruïneert gezinFlexibele arbeids­overeen­komsten voor jonge mensen ruïneren gezinnen. Dat stelt de Duitse politicus Norbert Blüm van de christen­demo­cratische CDU. Volgens Blüm moet arbeid beloond en erkend worden en mogen werknemers niet als reserve-onder­delen behandeld worden. Flexibele arbeidsovereenkomsten voor jonge mensen ruïneren gezinnen. Dat stelt de Duitse politicus Norbert Blüm van de christendemocratische CDU. Volgens Blüm moet arbeid beloond en erkend worden en mogen werknemers niet als reserve-onderdelen behandeld worden.

Flexwerk ruïneert gezinEen op de 8 huwelijken in Duitsland is door flexibilisering en mobilisering een langeafstandsrelatie, aldus de voormalige minister van Arbeid woensdag. "Dat is het aantasten van elke vaste verbintenis." Ook de bisschoppen hebben volgens Blüm de verantwoordelijkheid zich "ook eens om de arbeidsovereenkomsten" te bekommeren. "Hoe moeten jonge mannen en vrouwen een huwelijk beginnen als ze geen vast inkomen hebben?", aldus Blüm. Werk moet volgens de politicus netjes beloond en erkend worden. Arbeiders mogen niet behandeld worden als reserve-onderdelen, voegde hij eraan toe.

Volgens Blüm heeft 54 procent van de werknemers jonger dan 25 jaar geen vaste arbeidsovereenkomst. Zij werken als uitzendkracht of stagiair. Jongeren leven "van de hand in de tand", zei de voormalig minister. Blüm bekritiseerde vooral het uitzendwerk. "Iedere negende uitzendkracht is aangewezen op een uitkering." Ondanks dat zij werk hebben, kunnen zij hun gezin niet onderhouden. (KN/KNA)