War RoomTegen alle verwachtingen in is de speelfilm War Room afgelopen weekend op de eerste plaats geëindigd op de lijst met best bezochte films in Noord-Amerika. De film over de kracht van het gebed bracht 8,3 miljoen euro op in de VS en Canada. Tegen alle verwachtingen in is de speelfilm War Room afgelopen weekend op de eerste plaats geëindigd op de lijst met best bezochte films in Noord-Amerika. De film over de kracht van het gebed bracht 8,3 miljoen euro op in de VS en Canada.

De film van de broers Alex en Stephen Kendrick, die ook Fireproof maakten, verdreef de rapper-film Straight Outta Compton van de eerste plaats. 

War RoomWar Room gaat over de krachtige invloed van het gebed op bij­voor­beeld het huwelijks­leven, ouder­schap, vriend­schap en loop­baan­ont­wik­ke­ling. De film werd gemaakt met een volledige christe­lijke cast. Schrijfster en evange­liste Priscilla Shirer debuteert als actrice in de film.

De gebroeders Kendrick, die ‘de Spielbergs van de christe­lijke cinema’ worden genoemd, hebben Hollywood verbaasd met het succes van hun film. Hoewel de productie van de film amper 2,5 miljoen euro kostte, wist War Room in het eerste draai­weekend al 8,3 miljoen euro op te halen.

De makers hebben geen gebruik­gemaakt van de dure en geijkte Hollywood-manieren om de film te promoten, maar hebben via een netwerk van kerken de dominees en pastoors gevraagd gelovigen op te roepen de film te bezoeken. En dat heeft gewerkt.

Of en wanneer de film in de Nederlandse of Belgische bioscopen komt, is nog niet bekend. Wellicht is het wachten op de dvd of Blue-ray om de film zelf te kunnen bekijken.