Fietsenrekje op een ansichtkaartHet gaat niet goed met de gezondheid van het wisselgebit in Nederland. Daarom is Elmex dinsdag 15 april een actie gestart: Wisselwereld, een leuke en informatieve actie rond het wisselgebit. Zo kun je een ansichtkaart versturen met je eigen ‘fietsenrekje’.
Het gaat niet goed met de gezondheid van het wisselgebit in Nederland. Daarom is Elmex dinsdag 15 april een actie gestart: Wisselwereld, een leuke en informatieve actie rond het wisselgebit.

Fietsenrekje op een ansichtkaartHet blijkt dat circa twintig procent van de kinderen met een melkgebit helemaal niet of te weinig bij de tandarts komt. Het melkgebit wordt niet goed onderhouden. Met als gevolg dat bijvoorbeeld 47% van de 11-jarigen geen blijvend gaaf gebit heeft. Deze negatieve trend dient doorbroken te worden. Tijd dus voor actie. Daarom is Elmex op 15 april de actie Wisselwereld gestart, een leuke en informatieve actie rondom het wisselgebit.

Extra verzorging

Één van de oorzaken van de verslechterde situatie rondom het wisselgebit is dat ouders zich niet realiseren hoe belangrijk een goede mondverzorging is. Tandartsen raden aan om vanaf het doorkomen van het eerste tandje te beginnen met poetsen. Ook weten veel ouders niet dat een goede verzorging met name tijdens de wisselperiode extra belangrijk is. Het glazuur van de nieuwe tanden en kiezen die doorkomen is dan namelijk nog niet verhard, waardoor de kans op gaatjes extra groot is.

Wisselwereld.nl

Op Wisselwereld.nl wordt het probleem aangepakt door onder meer tips voor een goede mondverzorging voor kinderen. Deze actie wordt ondersteund door drie vooraanstaande tandartsverenigingen NVvK, NMT en NVT. Kinderen kunnen, geholpen door hun ouders, via www.wisselwereld.nl een ansichtkaart versturen van hun eigen, trotse `fietsenrekje’. De actie loopt door tot en met juni 2008.