Fidesco getuigenis van een gezin in de missieWeinig organisaties geven gezinnen de mogelijkheid om samen op missie te gaan. Fidesco hecht een groot belang aan het gezin. Deze organisatie stuurt met enige regelmaat r.-k. gezinnen naar een ontwikkelingsgebied. Weinig organisaties geven gezinnen de mogelijkheid om samen op missie te gaan. Fidesco hecht een groot belang aan het gezin. Deze organisatie stuurt met enige regelmaat r.-k. gezinnen naar een ontwikkelingsgebied zodat man en vrouw daar hun kennis kunnen overdragen aan de lokale bevolking. Hun kinderen (max. 5) gaan ter plekke naar school. Familie Roy vertrok voor twee jaar naar Zambia. Zij ervaarden de missie als zeer waardevol, ook voor hun gebedsleven.

Getuigenis geven van ons leven als gezin

Fidesco getuigenis van een gezin in de missieIn de zomer van 2012 bezochten Johannes en ik met onze drie jongste kinderen Zambia. We waren onder andere een paar dagen te gast bij het Franse echtpaar Roy en hun twee kinderen die voor Fidesco naar Zambia waren uitgestuurd. Daar maakten wij voor het eerst kennis met het leven in Afrika. We zagen hoe ze woonden en bezochten hun werkplek, gingen er naar de kerk en bezochten de plaatselijke markt.

Inmiddels is het gezin alweer drie jaar terug, en wonen zij weer in hun voormalige woonplaats Parijs. Hun gezin is uitgebreid met de kinderen François (18 maanden) en Pauline (5 maanden). Ik sprak met hen en vroeg hen, hoe het voor hen was om met een gezin op een Fidesco-missie te gaan.

Missie in dienst van het bisdom

Guillaume en Marie-Emmanuelle Roy vertrokken in november 2010 met hun twee zoontjes Augustin en Timothé, op dat moment 2 en 3 jaar oud, naar Zambia. Hun missiepost bevond zich in Chipata, een stad in een arm plattelandsgebied in het oosten van Zambia. Zij werkten er in dienst van het bisdom en begonnen er als eersten met een nieuwe missie. Marie-Emmanuelle hield zich hoofdzakelijk bezig met het doen van projectaanvragen, het opzetten van de administratie en het ontwikkelen van het donateursbestand. Guillaume was als bouwkundige betrokken bij de uitvoering van diverse bouwprojecten en het onderhoud van de huizen van het bisdom. Ze werkten beiden fulltime (Marie-Emmanuelle had wel de woensdagmiddag vrij). De kinderen gingen in de ochtend naar school en ’s middags was er een Zambiaanse oppas voor hen.

Meer informatie