FertilityCareSinds een half jaar worden FertilityCare cursussen gegeven op een viertal plaatsen in Nederland en België. Voor alle verloofden en gehuwden een uitstekende methode die past bij de katholieke leer omtrent seksualiteit en vruchtbaarheid.

Sinds een half jaar worden FertilityCare cursussen gegeven op een viertal plaatsen in Nederland en België. Voor alle verloofden en gehuwden een uitstekende methode die past bij de katholieke leer omtrent seksualiteit en vruchtbaarheid.

Je bent jong en verliefd

  • Je bent jong, (bijna) getrouwd, en vraagt jezelf af hoe je om wilt gaan met seksualiteit en gezinsplanning.
  • Je bent getrouwd, gezegend met 1 of meer kinderen en wil op een verantwoorde manier omgaan met je vruchtbaarheid.
  • Of je bent getrouwd, katholiek en hebt een tot nog toe onvervulde kinderwens.
  • Of je bent jong en katholiek en je wilt je gynaecologische gezondheid monitoren.

FertilityCare is een boeiende methode in de gynaecologische gezondheidszorg, gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten van Creighton en St. Louis (VS). Het is een betrouwbare methode die vrouwen en echtparen in staat stelt om zelfstandige en verantwoorde keuzes rondom hun vruchtbaarheid te maken.

FertilityCareFertilitycare helpt u om zwanger te worden, een zwangerschap te vermijden, om uw gynaecologische gezondheid te herkennen en om een risico op een miskraam op te sporen en te behandelen.

De FertilityCare cursus bestaat uit 8 individuele lessen, waarin de vrouw leert zogenaamde biomarkers te observeren, op basis waarvan het stel dan de vruchtbare en onvruchtbare periode van de cyclus kan bepalen. Bij vermoedens van onvruchtbaarheid, herhaalde miskramen of andere gynaecologische problemen, maakt een echtpaar eerst een afspraak bij de arts, Dr. Susanne van der Velden en gaat vervolgens van start met de cursus.

Sinds een half jaar wordt de cursus gegeven op vier plaatsen in Nederland/België, namelijk in Groningen, Nijmegen, Helmond en Luik (ook voor Zuid-Limburg).

Reactie van een echtpaar met drie jonge kinderen, dat recent een cursus gevolgd heeft bij FertilityCare

Het is voor ons een zoektocht geweest naar een methode die ons de ruimte geeft om onze seksualiteit zuiver te kunnen blijven beleven en die tegelijk aansluit bij onze visie op ons huwelijk: een hele positieve en rijke visie.  Wij wilden bewust kiezen voor verantwoord ouderschap en dus voor natuurlijke gezinsplanning. FertilityCare is daarbij méér dan alleen een “tool”, het integreert het verantwoord ouderschap met alle elementen van de huwelijkse Liefde. Het volgen van de cursus werd daarmee een mooie nieuwe impuls voor diepgang in onze liefde, een onverwacht cadeau! En als “extraatje” heeft het inzicht gebracht in PMS-klachten, waarvan de behandeling een hoop ongemak wegneemt.

Voor meer info zie: www.fertilitycare.nl