Feest van de gezinnen - 11 september 2016 - ScherpenheuvelOp zondag 11 september 2016 wordt in de Mariahal te Scherpenheuvel (B) weer het Feest van de Gezinnen georganiseerd. ’s Middags wordt het boek Theologie van het Lichaam gepresenteerd dat door Betsaida wordt uitgegeven. Feest van de gezinnen - 11 september 2016 - ScherpenheuvelOp zondag 11 september 2016 wordt in de Mariahal te Scherpenheuvel (B) weer het Feest van de Gezinnen georganiseerd. ’s Middags wordt het boek Theologie van het Lichaam gepresenteerd dat door Betsaida wordt uitgegeven.

Het Feest van de gezinnen is een jaarlijks terugkerend evenement in België, ingesteld door voormalig aartsbisschop Mgr. André-Jozef Léonard. Nu Mgr. Léonard met emeritaat is gegaan, zal Mgr. Lemmens hoofdcelebrant zijn van de Eucharistieviering in de Mariahal. Dan volgt een processie naar de Heilige Deur van Barmhartigheid in de Basiliek van Scherpenheuvel.

Het is een feest voor jong en oud: ook de KISI-kids maken onderdeel uit van het programma. Als afsluiting kan de gezinszegen, een hernieuwing van de huwelijksbeloften en een aparte zegen voor kinderen in de moederschoot volgen.

Programma

10.30 uur   Onthaal
11.00 uur   Eucharistie opgedragen door Mgr. Lemmens (Mariahal)
    Processie naar de Deur van Barmhartigheid (basiliek Scherpenheuvel)
    Picknick en infomarkt
14.15 uur   Namiddagprogramma voor kinderen met o.a. KISI
14.30 uur   Conferenties met o.a. Françoise van Roie
15.15 uur   Gezinsgetuigenis
16.00 uur   Boekvoorstelling ‘Theologie van het Lichaam’
16.15 uur   Eucharistische aanbidding
    hernieuwing huwelijksbeloften en zegening
    aparte zegen voor de kinderen in de moederschoot

Tijdens de getuigenissen is er kinderanimatie voorzien.

Picknick is ter plaatse te bekomen.
Er is doorlopend biechtgelegenheid.