Feest!Op 5 en 12 augustus is paus Franciscus weer doorgegaan met de catechesereeks over het gezin. In de laatste catechese sprak de paus over de eerste van drie dimensies: het feest, het werk en het gebed. RKDocumenten neemt de vertaling voor haar rekening. Feest!Op 5 en 12 augustus is paus Franciscus weer doorgegaan met de catechesereeks over het gezin. In de laatste catechese sprak de paus over de eerste van drie dimensies: het feest, het werk en het gebed. RKDocumenten neemt de vertaling voor haar rekening.

“Vandaag hebben we het over het feest. En meteen stellen we dat het feest een uitvinding is van God. We herinneren ons uit het boek Genesis het slot van het scheppingsverhaal dat we gehoord hebben: “Op de zevende dag bracht God het werk dat Hij verricht had tot voltooiing. Hij rustte op de zevende dag van al zijn werk dat Hij verricht had. God zegende de zevende dag en maakte hem heilig, want die dag rustte God van al het werk dat Hij scheppend tot stand had gebracht” (Gen. 2, 2-3).

God zelf leert ons het belang tijd te besteden aan het bewonderen en het genieten van wat werkend goed gedaan werd. Ik heb het over werk, maar natuurlijk niet alleen in de zin van beroep of vak, maar in de bredere betekenis: elke actie waardoor wij, mannen en vrouwen, kunnen bijdragen tot het scheppende werk van God.”