Parochie Sint Petrus UdenMet het thema ‘Geloven doe je samen’, houdt Nieuwe Parochie Sint Petrus te Uden op zondag 20 mei een familieviering met aansluitend geloofsverdieping voor het hele gezin. Het is de tweede viering uit een reeks van drie. Met het thema ‘Geloven doe je samen’, houdt Nieuwe Parochie Sint Petrus te Uden op zondag 20 mei een familieviering met aansluitend geloofsverdieping voor het hele gezin. Het is de tweede viering uit een reeks van drie.

De formule van de samenkomst is ontleend aan het Belgische initiatief ‘famcat’. In de Onze Lieve Vrouwekathedraal in Antwerpen komen op zondagochtend steeds meer gezinnen naar de catechese en de aansluitende Heilige Mis. De Udense variant begint met de Mis om 10.30 uur, waarna de gezinnen in groepjes kunnen deelnemen aan geloofsverdieping op maat.

Echt iets voor Nieuwe Parochies

Parochie Sint Petrus UdenDe eerste Udense familieviering met catechese erna vond op 9 oktober 2011 plaats. Een groot succes volgens Organisator Marjolijne Koomen: “Met meer dan honderd deelnemers uit 25 gezinnen kwamen we samen. Wat we terug hoorden is dat de catechese de mensen bewuster maakt te kiezen voor het sacrament. Deze vorm helpt daar heel goed bij en trekt ook mensen uit andere kernen. Dat maakt het écht iets voor Nieuwe Parochies.”

Volgens pastoor-deken Theo van Osch is het concept laagdrempelig en voor herhaling vatbaar: “Het duurt niet de hele dag en het is gemakkelijk in te passen op de zondag en in combinatie met alle andere activiteiten die wij voor gezinnen organiseren.” Na de derde familieviering op zondag 20 mei dit jaar wordt het initiatief geëvalueerd.

Programma

10.30 uur   Eucharistische familieviering in de St. Petruskerk te Uden
11.30 uur   ontvangst in het parochiecentrum in Uden met koffie, thee, limonade en een krentenbol
11.45 uur   geloofsverdieping op maat, rondom het thema: ‘met liefde geven en vergeven’
   
 • Groep 1: Kinderen 0-4 jaar
  Kinderopvang, met speelgoed, een verhaaltje, spelletjes en kleurplaten
 • Groep 2: Kinderen 5 tot 8 jaar
  Ik geef je liefde, alle 7 dagen van de week!
 • Groep 3: Tieners 9 tot 11 jaar
  Door vergeven maak je de ander blij!
 • Groep 4: Jongeren (12 jaar en ouder)
  Van vrienden naar, ‘echte’ vriendschap
 • Groep 5: Ouders
  ‘Liefde is………..?’ we gaan samen in gesprek over liefde en vergeven
  naar aanleiding van enkele vragen en stellingen.
12.45 uur   einde

Data