Familie Schemkes

Wij zijn de familie Schemkes uit Houten, een gezin met drie kinderen (van 10, 9 en 5 jaar oud). Familie SchemkesWij houden van vakantie vieren. Doorgaans deden we dat in een huisje of stacaravan. Voordat de jongste geboren was, hebben we in de Dordogne een keer luxe gekampeerd. Je kunt dan een bungalowtent huren die daar het hele seizoen staat. Het luxe zit hem in het feit dat de tent voorzien is van bedden, een koelkast en een keukentje. Dit beviel ons zeer goed door de aanspraak die je op de camping al gauw hebt en vooral ook het plezier dat de kinderen er beleefden.

Met die vakantie in gedachten, hebben we begin 2007 samen met de kinderen de beslissing genomen om een grote tent te kopen zodat we voortaan zelf echt zouden kunnen kamperen. Het spannende was natuurlijk waar we onze nieuwe tent de eerste keer tijdens een vakantie zouden neerzetten. Omdat mijn vrouw al langere tijd deel uitmaakt van de gebedsgroep ‘Biddende moeders’ en ik kort daarvoor deel was gaan uitmaken van de gebedsgroep ‘Biddende vaders’ hoorden wij positieve verhalen over de vakantieconferentie ‘Celebrate’ van de KCV. Op grond van deze verhalen en het interessante programma (inclusief kinderprogramma), besloten we ons aan te melden voor de conferentie in Borger, Drenthe.

Het was nieuw voor ons om tijdens de vakantie op een dergelijke manier met ons geloof bezig te zijn. Het paste echter zeer goed bij de ontwikkeling in geloof die vooral ik doormaakte (mijn vrouw was al verder). Vooral het feit dat ik begon te beseffen dat Jezus wil dat, als wij voor hem kiezen, wij dat rigoureus doen, maakte dat ik zeer open stond voor deze voor ons nieuwe vorm van vakantie vieren.

Ik mag wel zeggen dat het onze verwachtingen absoluut heeft overtroffen. Het feit dat je met allen die aanwezig zijn, dezelfde basis hebt, geeft al een enorm goed gevoel. Vervolgens waren er de inhoudelijk goede lezingen (van o.a., toen nog, bisschop Eijk) en de prachtige aanbiddingen. In die week heb ik gevoel gekregen voor wat de eerste christenen moeten hebben meegemaakt. Het was echt fantastisch!

Ook de kinderen waren enthousiast. We besloten om na afloop van de conferentie nog een week op de camping in Borger te blijven. Dat doen we dit jaar anders want de leegte waarin we toen terecht kwamen was, ondanks het licht van enige mede-achterblijvers, echt confronterend. Dat we dit jaar weer naar ‘Celebrate’ gaan is echter een zekerheid. Als je je geloof ook in aanwezigheid van de Heilige Geest wilt vieren op een manier waarbij niets moet maar alles mag, dan is ‘Celebrate’ zeker een aanrader!

Zie ook: www.celebratefestival.nl

Andere bijdragen Vakantie bij ons thuis

Harald en Carolien
Henk en Marie-Yvonne
Pim en Marloes