Eye-opener voor CNVMet het simpele en doeltreffende idee werkende ouders beter te informeren over de wettelijke mogelijkheden om werk en gezin te combineren, heeft Randjiet Ghisyawan de prijs van 10.000 euro in de wacht gesleept.

Foto: Bas de Meijer / CNV.nl
Eye-opener voor CNV

Met het simpele en doeltreffende idee werkende ouders beter te informeren over de wettelijke mogelijkheden om werk en gezin te combineren, heeft Randjiet Ghisyawan de prijs van 10.000 euro in de wacht gesleept.

In april heeft het CNV Nederland uitgedaagd met alternatieve ideeën te komen om werk en gezin te combineren. Degene met het beste idee werd 10.000 euro voor de eigen Levensloopregeling in het vooruitzicht gesteld. Op 1 juni werd de prijs overhandigd aan de 32-jarige prijswinnaar Randjiet Ghisyawan.

Het advies van de heer Ghisyawan luidde: “Mijn tip is om leden met gezinnen ongevraagd (preventief) te informeren over de mogelijkheden die wettelijk worden geboden aan ouders die werken. Vaak wordt hier geen aandacht aan besteed, met alle consequenties van dien.” Veel reacties die het CNV binnenkreeg bleken al bestaande regelingen te zijn. Of mensen gaven aan dat kinderopvang goedkoper gemaakt moet worden, terwijl juist dit jaar de tegemoetkoming al fors verhoogd is. Het idee van de heer Ghisyawan om beter en gericht te informeren was om die reden ook een eye-opener voor het CNV.

“We waren op zoek naar nieuwe, innovatieve ideeën en oplossingen, toen we deze prijsvraag bedachten. Maar blijkbaar moeten we onze energie eerst stoppen in voorlichting over bestaande regelingen”, aldus René Paas bij de overhandiging van de prijs. Het CNV zal het idee van de heer Ghisyawan inbrengen in de komende participatietop. Daarnaast neemt het CNV zelf ook het voortouw om leden en niet-leden over de bestaande mogelijkheden en regelingen te informeren.

De heer Ghisyawan is vader van twee kinderen van vier jaar en drie maanden oud. Ghisyawan: “Met het geld dat ik gewonnen heb, zal ik ongeveer een jaar lang minimaal één dag per week minder werken. Zo kunnen wij in ons gezin beiden werk met onze kinderen combineren.” (CNV/KN)