Pauselijke Exhortatie - Amoris laetitiaDe pauselijke exhortatie Amoris laetitia, 'De vreugde van de liefde', naar aanleiding van de gezinssynodes in 2014 en 2015, verschijnt op 8 april. Dat meldt Katholiek Nieuwsblad. Pauselijke Exhortatie - Amoris laetitiaDe pauselijke exhortatie Amoris laetitia, 'De vreugde van de liefde', naar aanleiding van de gezinssynodes in 2014 en 2015, verschijnt op 8 april. Dat meldt Katholiek Nieuwsblad.

Het Vaticaan meldde vandaag dat apostolische exhortatie van paus Franciscus over het gezin de titel Amoris leatitia, ‘Vreugde van de liefde’, heeft meegekregen. Thema van het pauselijk schrijven is de liefde in het gezin.

De tekst is het officiële slotdocument van de bisschoppensynodes over het gezin, die in oktober 2014 en oktober 2015 in het Vaticaan werden gehouden.

De tekst, aldus KN, wordt in een persconferentie gepresenteerd door de secretaris-generaal van de synode, kardinaal Lorenzo Baldisseri, en de aartsbisschop van Wenen, kardinaal Christoph Schönborn. Ook neemt een Italiaans echtpaar deel aan de presentatie.