FAFCEAfgevaardigden van katholieke gezins­verenigingen uit veertien Europese landen bogen zich in Vilnius (Litouwen) over de mogelijk­heden en doel­stellingen van katholieke gezins­verenigingen in Europa.
FAFCEAfgevaardigden van katholieke gezinsverenigingen uit veertien Europese landen bogen zich in Vilnius (Litouwen) over de mogelijkheden en doelstellingen van katholieke gezinsverenigingen in Europa.

Het overleg moest vooral de onderlinge samenwerking bevorderen. Ruim aandacht was er ook voor de gevolgen van de crisis voor gezinnen. Initiatiefnemer van het congres is de Federatie van Katholieke Gezinsverenigingen (FAFCE) in Europa, een overkoepelende organisatie die in 1990 werd opgericht.

Belgische en Nederlandse gezinsverenigingen zijn momenteel nog geen lid van de organisatie, ook al heeft de FAFCE sinds september een vertegenwoordiging bij de COMECE in Brussel. COMECE staat voor ‘Commissio Episcopatuum Communitatis Europensis’ ofwel Commissie van Bisschoppenconferenties van de Europese Unie. De overkoepelende gezinsvereniging hoopt vooral bij te dragen tot een hernieuwde maatschappelijke bewustwording van het belang van gezinnen. (Kerknet/FAFCE)