EuropascoutsAl eens van de Europa­scouts gehoord? Met dezelfde avon­tuur­lijke inslag als de ‘gewone’ scouting, maar dan gericht op de opbouw van een christe­lijk Europa. In Den Haag is al een groep en zondag 12 juli is er een informatie­bijeen­komst in Den Bosch. Al eens van de Europascouts gehoord? Met dezelfde avontuurlijke inslag als de ‘gewone’ scouting, maar dan gericht op de opbouw van een christelijk Europa. In Den Haag is al een groep en zondag 12 juli is er een informatiebijeenkomst in Den Bosch.

Wat zijn de Europascouts

EuropascoutsDe Inter­na­tio­nale Unie van Europa­scouts en -Gidsen gaat terug de jezuïet Jacques Sevin die, binnen de scouting­tra­ditie van Robert Baden-Powell, de Europa­scouts inspireerde zich ten dienste te stellen van de opbouw van een christelijk Europa.

De vijf doelstellingen van de Europascouts zijn: gezondheid, karaktervorming, een gevoeligheid ontwikkelen voor het concrete en voor de schepping, een geest van dienstbaarheid en de openheid voor God. Er zijn ca. 55.000 Europa­scouts, verspreid over nagenoeg alle landen van Europa.

Informatiebijeenkomst

In Den Haag starten in september jongens- en meisjes­patrouilles. En er zijn zijn initia­tieven om ook elders patrouilles Europa­scouts op te zetten. Misschien wel in het zuiden van het land. Kom, als je interesse hebt of nieuws­giering bent, op zondag 12 juli naar de informatie­bijeen­komst van 16.00 tot 18.00 uur in het Sint-Jans­centrum, Papenhulst 4, 5211 LC  ’s-Hertogenbosch. Er zullen scouts en gidsen uit Den Haag en uit België aanwezig zijn om de werking en doel­stellingen van de Europa­scouts nader toe te lichten.

Meer informatie