Ethici pleiten voor ‘postnatale abortus’Pasgeboren baby’s zouden moeten kunnen worden gedood als de ouders het liever hadden laten aborteren. Dat bepleiten twee Italiaanse ethici onder de term ‘postnatale abortus’ in de British Medical Journal.

Ethici pleiten voor ‘postnatale abortus’ Pasgeboren baby’s zouden moeten kunnen worden gedood als de ouders het liever hadden laten aborteren. Dat bepleiten twee Italiaanse ethici onder de term ‘postnatale abortus’ in de British Medical Journal.

Dit schokerende voorstel is niet verzonnen, het is serieus gedaan. De twee ethici Alberto Giubilini en Francesca Minerva schrijven dat niet de gezondheidssituatie van het kind als criterium daarbij geldt, maar of zijn leven een “ondragelijke last vormt voor het gezin of voor de samenleving als geheel”.

Op de site Journal of Medical Ethics kun je – in het Engels – het artikel van de twee ethici lezen. Het is een wrang en tot in het uiterste doorberedneerd voorbeeld van wat paus Johannes Paulus II al jaren geleden noemde: de cultuur van de dood.