Erishulp.nl bestelbusjeDe organisatie achter de website www.erishulp.nl heeft een nieuw idee: een bestel­busje voorzien van reclame voor hulp bij ongewenste zwangerschap om te parkeren bij abortusklinieken. Erishulp.nl bestelbusjeDe organisatie achter de website www.erishulp.nl heeft een nieuw idee: een bestelbusje voorzien van reclame voor hulp bij ongewenste zwangerschap om te parkeren bij abortusklinieken.

Bij sommige klinieken wordt het moeilijk gemaakt om met borden en folders te staan. Maar een auto met reclame op een openbare parkeerplaats is geen probleem. Op deze manier kunnen mensen die ten einde raad naar een abortuskliniek gaan, toch worden geattendeerd op echte hulp.

Onafhankelijke voorlichting

Kees van der Staaij, fractie-voorzitter van de SGP, pleitte maandag 1 februari 2016 in het Radio 1-programma Haagse lobby voor onafhankelijke voorlichting over de opties bij ongewenste zwangerschap. Hij zei: “Het idee is dat de hulpverlening wordt losgekoppeld van de uitvoering.” “Eenmaal in de kliniek is er al bijna geen weg meer terug. De onafhankelijke keuze moet wel met een gevoel van vrijblijvendheid en objectiviteit kunnen worden gemaakt.”