EO schrapt GezinsdagDe EO stopt met de organisatie van de Gezinsdag. Dat zegt vertrekkend EO-directeur Henk Hagoort in de EO-gids Visie. De hoge kosten van de dag zijn voor de omroep reden het evenement te schrappen. De EO stopt met de organisatie van de Gezinsdag. Dat zegt vertrekkend EO-directeur Henk Hagoort in de EO-gids Visie. De hoge kosten van de dag zijn voor de omroep reden het evenement te schrappen.

EO schrapt Gezinsdag“Wij hebben nu te maken met een nieuwe vorm van omroepfinanciering. We moeten het geld dat wij krijgen specifiek gebruiken voor het maken van programma’s. Dit soort evenementen moet worden betaald uit de ledengelden. En we zijn het aan onze leden verplicht om daar verstandig mee om te gaan”, aldus EO-woordvoerder Marcel Koning. “Het is ontzettend jammer. Pas als we honderdduizend leden extra krijgen, zouden we weer een EO-Gezinsdag kunnen organiseren.”

Flinke toegangsgelden vragen om het evenement te behouden is voor de omroep geen optie. De keuze om de Gezinsdag wel te schrappen en de veel populairdere Jongerendag en de Nederland Zingt-dag niet, noemt Koning “een lastige”. De Jongerendag trekt volgens de omroep veel meer aandacht en heeft meer invloed.

De EO-Gezinsdag werd in 2002 voor het eerst gehouden en was de opvolger van de EO-Familiedag. Dit evenement werd bijna dertig jaar lang door de omroep georganiseerd. De Nederland Zingt-dag en de Jongerendag gaan dit jaar wel door maar zijn niet meer gratis. Hiervoor worden nu toegangsgelden en reserveringskosten gevraagd. (Nederlands Dagblad/KN)